Νίκη και αισιοδοξία για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης

Του Γιάννη Μουκίδη

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (1) [800x600]

Καθοριστικής σημασίας νίκη που έφερε αισιοδοξία για την παραμονή της ομάδας στην Γ΄ Εθνική πέτυχε την περασμένη Κυριακή ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, που κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του μαχητικού Πύρασου Ν. Αγχιάλου, κερδίζοντας τον με 1-0.
Η ομάδα του Γ. Καλτέκη παίζοντας δυνατά, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και ομαδικά, τα κατάφερε να πάρει ένα ακόμη κρίσιμο «τρίποντο» για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ήδη, οι άνθρωποι της Τσαριτσάνης, με ανεβασμένη ψυχολογία βλέπουν με ιδιαίτερη προσοχή τα επόμενα δύο κρίσιμα ματς με τον Αιγινιακό (εκτός έδρας) και με τον Πιερικό (στην Τσαριτσάνη).

Οι κυριότερες στιγμές του Κυριακάτικου αγώνα:

10΄: Από καλή θέση, δυνατή κεφαλιά του Παπαγεωργίου υποχρεώνει τον τερματοφύλακα του Πύρασου να επέμβει σωτήρια.
20΄: Από δεξιά, έξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Καμπέρη και ο Χαλάτσης διώχνει σε κόρνερ.
28΄: Δυνατή κεφαλιά του Καραγκούνη από καλή θέση και αμυντικός του Πύρασου προλαβαίνει να διώξει τη μπάλα σε κόρνερ, πριν περάσει τη γραμμή της εστίας.
37΄: Νέα προσπάθεια των παικτών του Οικονόμου, που συνεργάζονται υποδειγματικά, η μπάλα φτάνει στα πόδια του Καραγκούνη, που από τα αριστερά προχωρά και σουτάρει, αλλά ο τερματοφύλακας Χαλάτσης με ωραία απόκρουση λέει «όχι».
38΄: Επικίνδυνο μακρινό σουτ από τα αριστερά του Χατζητρακόσια φεύγει άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γούπου.
40΄: Δυνατό μαρκάρισμα του Χατζητρακόσια υποχρεώνει τον διαιτητή του αγώνα να του δείξει κίτρινη κάρτα και να τον αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη.
59΄: Μεγάλη ευκαιρία για τον Οικονόμο να ανοίξει το σκορ όταν από αριστερά ξεφεύγει ο Καραγκούνης και σουτάρει, αλλά η μπάλα χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Χαλάτση και απομακρύνεται.
70΄: Νέα ωραία επίθεση και αλλαγή της μπάλας των παικτών του Οικονόμου, που εντείνουν την πίεση προς τον Πύρασο, και με ωραίο σουτ ο Βελετάνης(…«χρυσή» αλλαγή του Γ. Καλτέκη) κάνει το 1-0, μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς.
82΄: Ευκαιρία των γηπεδούχων να «κλειδώσουν» τη νίκη, όταν το δυνατό σουτ του Γκαμπέτα αποκρούεται σωτήρια από τον εξαιρετικό τερματοφύλακα του Πύρασου.
92΄: Επικίνδυνη αντεπίθεση του Πύρασου, σουτ από καλή θέση του Βαλώτη, και ο τερματοφύλακας Γούπος πέφτει και μπλοκάρει σταθερά.
[wpg_thumb]
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των κ.κ. Βουρνέλη, Τυριακίδη, Μποζατζίδη(συνδέσμου Μακεδονίας).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Καλτέκης): Γούπος, Μάνικος, Καψιώχας(55΄ Γκαμπέτας), Κορομηλάς, Αγρόδημος, Καμπέρης(66΄ Βελετάνης), Παπαγεωργίου(86΄ Τσάτσος), Σενγκάϊ, Καραγκούνης, Μπαλής

ΠΥΡΑΣΟΣ Ν. ΑΓΧΙΑΛΟΥ (Ξηροφώτος): Χαλάτσης, Γενιτσαρίδης, Χατζητρακόσιας, Μπόρας(84΄ Σαμαράς), Κοντοβάς, Στεφανής, Μαλακασιώτης, Κατής(74΄ Βαλώτης), Τσουρέλης, Μυργιώτης(61΄ Μπασδάνης), Αναστασίου.

Add Comment