Μάξιμος: “Νίκη της ενότητας της φιλελεύθερης παράταξης!”

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΝΔ:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να πετύχει

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με δήλωσή του συνεχάρη το νέο πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ενωμένη η παράταξη θα ανασυγκροτηθεί και σύντομα θα αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.
Η δήλωση του κ. Χαρακόπουλου έχει ως εξής:
«Και ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών κατέδειξε την ισχύ της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης. Η αθρόα συμμετοχή στις κάλπες αλλά και το τεράστιο ενδιαφέρον για τις διαδικασίες του κόμματός μας απ’ όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση ή τις πολιτικές τους συμπάθειες, δείχνουν ότι η ΝΔ παραμένει ο πολιτικός χώρος που εγγυάται τη σταθερότητα και την ελπίδα.
Οι εκλογές απέδειξαν, επίσης, ότι η παράταξή μας, παρά τις όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις σε επιμέρους ζητήματα, παραμένει ενωμένη. Η στάση, άλλωστε, όλων των υποψηφίων για την αρχηγία τόσο στον α΄ όσο και στον β΄ γύρο ήταν καθ’ όλα άψογη και συνετέλεσε καθοριστικά προς την διατήρηση του κλίματος της ομοψυχίας. Για το λόγο αυτό αξίζουν όλοι τα συγχαρητήριά μας και πρωτίστως οι δύο τελικοί διεκδικητές της αρχηγίας, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που σε όλο αυτό το διάστημα έδειξαν ακέραιο ήθος και υψηλά ηγετικά προσόντα.
Ιδιαίτερα για το νέο αρχηγό της ΝΔ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια, για την επιτυχία του. Είμαι βέβαιος, από την προσωπική μου εμπειρία ότι μπορεί να ανταπεξέλθει επάξια στο δύσκολο ρόλο που αναλαμβάνει. Όπως, άλλωστε είπα προλογίζοντάς τον στη Λάρισα “είμαστε παιδιά του ’68, μπήκαμε μαζί στη βουλή, είναι από τους πολιτικούς που δεν μασούν τα λόγια τους, ενώ τόλμησε να τα βάλει με το τέρας του λαϊκισμού”. Διαθέτει εμπεδωμένη πολιτική παιδεία, μεταρρυθμιστικό όραμα και αποφασιστικότητα για να πετύχει.
Απέναντί του έχει μια κυβέρνηση ανεπαρκή και ανερμάτιστη, που εκφράζει τις πιο παθογενείς τάσεις του λαϊκισμού και του κρατισμού που για δεκαετίες υπονομεύουν τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Η ΝΔ υπό το νέο αρχηγό της πρέπει τάχιστα να ανανεωθεί, να ανασυγκροτηθεί, να ασκήσει υπεύθυνη αντιπολίτευση και σύντομα να αναλάβει τη διακυβέρνηση του τόπου.
Σε αυτό τον δρόμο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να είναι βέβαιος ότι θα είμαστε όλοι δίπλα του, συνεισφέροντας στον κοινό μας στόχο: να φέρουμε και πάλι την αισιοδοξία στην ελληνική κοινωνία».

Add Comment