Επιτυχημένη άσκηση της Πυροσβεστικής Ελασσόνας στο 1ο ΕΠΑΛ

«Φωτιά» στο 1ο ΕΠΑΛ Ελασσόνας και… απεγκλωβισμοί!
Του Γιάννη Μουκίδη

ΑΣΚΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ (3) [800x600]

Ήταν κάπου στις 9.30 το πρωί της Πέμπτης, σε ώρα μαθήματος, όταν ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ελασσόνας κ. Νικ. Καρκαλής διαπιστώνει πως έχει ξεσπάσει πυρκαγιά(φλόγες και πυκνός καπνός) στο εσωτερικό του κτιρίου και συγκεκριμένα στο λεβητοστάσιο της σχολικής μονάδας! Αμέσως ενημερώνει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας και δίνει οδηγίες για την άμεση και με τάξη εκκένωση του κτιρίου από τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Έκδηλη η ανησυχία στον προαύλιο χώρο του ΕΠΑΛ, που γέμισε από μαθητές, εκπαιδευτικούς και κόσμο. Μέσα σε λίγα λεπτά, σπεύδουν στο χώρο 3 οχήματα της Πυροσβεστικής με 11 πυροσβέστες, που αρχίζουν το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς, με τις οδηγίες του διοικητή της Π.Υ. Ελασσόνας κ. Ελευθ. Μουλτσιά. Στο χώρο καταφθάνει αμέσως Αστυνομική δύναμη του Α.Τ. Ελασσόνας, συνεργείο τεχνικών της ΔΕΗ, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο αναπληρών τον δήμαρχο Ελασσόνας – αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Διονύσης Μπαλούκας με συνεργάτες του, αλλά και εθελοντές που συνδράμουν στο έργο της Πυροσβεστικής(ανάμεσα τους και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευαγγελισμού κ. Ευγενία Κορομηλά).
Ευτυχώς η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, αλλά 2 μαθητές εγκλωβίστηκαν στον εξώστη και ακόμη ένας μαθητής εγκλωβίστηκε στο χώρο της βιβλιοθήκης, τραυματισμένος(λόγω των καπνών που υπήρχαν στο λεβητοστάσιο και είχαν αρχίσει να απλώνονται)! Οι άνδρες της Πυροσβεστικής ενεργώντας ακαριαία κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους 3 μαθητές, ενώ ο τραυματίας μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας για επιπλέον φροντίδα.
[wpg_thumb]
Όλα τα παραπάνω…ήταν το «σενάριο» της άσκησης που πραγματοποίησε με επιτυχία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας, στο 1ο ΕΠΑΛ Ελασσόνας, σχολική μονάδα που καθημερινά φιλοξενεί 180 και πλέον μαθητές και 40 εκπαιδευτικούς. Στο ίδιο κτίριο στεγάζεται και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ελασσόνας.
Λίγο μετά το τέλος της κάτω από πραγματικές συνθήκες «πρόβας» – άσκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ελασσόνας, ο διοικητής της κ. Ελευθ. Μουλτσιάς, εμφανώς ικανοποιημένος, δήλωσε στην «Ε»: «Σκοπός της άσκησης ήταν η διατήρηση και αν είναι δυνατόν η βελτίωση της επιχειρησιακής δυνατότητας της υπηρεσίας μας αφενός και αφετέρου ο συντονισμός όλων των εμπλεκομένων φορέων. Όλα πήγαν καλά. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους μου και όλους τους εμπλεκομένους για την συμμετοχή τους».

Add Comment