Συνάντηση Ν. Παπαδόπουλου και κτηνοτρόφων με Μ. Μπόλαρη

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΙΣΑΣ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Κ. Μ. ΜΠΟΛΑΡΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ Μ. ΜΠΟΛΑΡΗ

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 07/01/2016 μεταξύ του βουλευτή Λάρισας κ.Νίκου Παπαδόπουλου, των εκπροσώπων των κτηνοτρόφων Τυρνάβου και Γρεβενών και του αναπληρωτη Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μ. Μπόλαρη, καθώς και με εκπροσώπους του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο της κτηνοτροφίας στον κ. Μ. Μπόλαρη και δόθηκαν διευκρινήσεις σχετικά με τα βοσκοτόπια και τις πληρωμές της συνδεδεμένης ενίσχυσης από το κ. Φραγκίσκο Μαχλέρα και κα. Νάκου Ουρανία υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ υπεύθυνους για τις πληρωμές.
Στη συνέχεια ο βουλευτής έκανε κάποιες δηλώσεις για τις νέες φορολογικές και ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις. Διαβεβαίωσε ότι οι νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης δεν έχουν καμία σχέση με το τι είχε συμφωνηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση η οποία θα οδηγούσε μόνο σε ανταποδοτικές συντάξεις, αλλά με τη νέα κυβέρνηση δόθηκε μεγάλος αγώνας για να εξασφαλιστεί η Εθνική Σύνταξη που θα ισχύει για όλους και θα εξασφαλίζει ένα ελάχιστο ποσό σύνταξης ακόμα και στις περιπτώσεις αγροτών που δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές που απαιτούνταν. Επίσης τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δίνεται αγώνας για να μην ισχύσει αυτό που απαιτούν οι δανειστές για φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ, αλλά για ένα αφορολόγητο αρχικό ποσό που θα καθοριστεί και παρακάλεσε να μην κινδυνολογούμε και να μην πιστεύουμε ό,τι μας σερβίρουν τα ΜΜΕ για αύξηση από του χρόνου της κατώτατης εισφοράς των αγροτών από 800 ευρώ που είναι τώρα σε 1200 ευρώ. Αυτό θα γίνει σταδιακά και σε βάθος χρόνου μέχρι το 2018 ή 2020.

Add Comment