Ασυνήθιστο συμβάν με Σέρβο οδηγό στην Ελασσόνα

“Όταν τα μεγάλα φορτηγά …ανεβαίνουν στους λόφους!”
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - ΝΤΑΛΙΚΑ 2 [800x600]

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό διαδραματίστηκε πριν λίγες ημέρες στους δρόμους και…στα υψώματα της Ελασσόνας με ένα Σέρβο οδηγό φορτηγού με επικαθήμενο όχημα που έμπαινε στην Ελασσόνα ερχόμενος από την Λάρισα και που ξαφνικά βρέθηκε να βλέπει την Ελασσόνα από ψηλά!
Βαδίζοντας επί της κεντρικής οδού Κων. Οικονόμου, λίγο πριν συνεχίσει κανονικά την πορεία του, διερχόμενος από την Ελασσόνα και συνεχίζοντας προς τα βόρεια της χώρας, «χάθηκε», αφού προτίμησε να στρίψει προς τα δεξιά στη στροφή του 3ου Δημοτικού Σχολείου και να οδηγηθεί μέσα από ένα στενό δρόμο, μετά από λίγα λεπτά στο λόφο του Προφήτη Ηλία!
Το περιστατικό συνέβη αργά τη νύχτα, και ο Σέρβος οδηγός, αφού αντιλήφθηκε πως δεν βρίσκεται στη σωστή πορεία προτίμησε να ξεκουραστεί λίγες ώρες και να χαλαρώσει. Άλλωστε, στο λόφο του Προφήτη Ηλία Ελασσόνας, που βρίσκεται απέναντι από το λόφο του μοναστηριού της Παναγίας Ολυμπιώτισσας, του δινόταν η μοναδική ευκαιρία να δει την πόλη της Ελασσόνας από ψηλά.
Αφού ξημέρωσε, έτρεξε και ζήτησε βοήθεια από την EXPRESS SERVICE της Ελασσόνας, που για αρκετές ώρες επιχειρούσε για τον απεγκλωβισμό του μεγάλου οχήματος από το στενό δρόμο του λόφου του Προφήτη Ηλία, ενώ στην πορεία της όλης «επιχείρησης» χρειάστηκε και η απαραίτητη συνδρομή της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
[wpg_thumb]
Μετά από αρκετές ώρες, η δύσκολη επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ο Σέρβος οδηγός, που, όπως είπε, πρώτη φορά ταξίδευε από τον δρόμο που διέρχεται από την Ελασσόνα, πήρε το σωστό δρόμο και συνέχισε το ταξίδι του, σαφώς πιο προσεκτικός.
Όπως και νάχει, μετά την απρόβλεπτη περιπέτεια του, σίγουρα θα θυμάται για πολλά χρόνια την περιοχή Ελασσόνας και τον λόφο του Προφήτη Ηλία…
Χαρακτηριστικές και εντυπωσιακές οι φωτογραφίες του Ανδρέα Νίκου, που απαθανάτισε το περιστατικό.

Add Comment