Ενθουσιασμός στην Ελασσόνα στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: «ΜΕΛΗΜΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΙΣΘΑΝΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΓΙΟΡΤΩΝ»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΑΝΑΨΕ-ΤΟ-ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ-ΔΕΝΤΡΟ-ΣΤΗΝ-ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Πανηγυρικό και εορταστικό, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, ήταν το επίσημο ξεκίνημα των εκδηλώσεων «Χριστούγεννα 2015», που διοργανώνει και εφέτος ο Δήμος Ελασσόνας με τη συνεργασία και τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων της περιοχής.
Εκατοντάδες άτομα όλων των ηλικιών, με κυρίαρχη τη νεολαία, βρέθηκαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας και παρακολούθησαν το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Ευαγγέλου, άναμμα που συνοδεύτηκε από επευφημίες, χειροκροτήματα και ρίψη πυροτεχνημάτων.
Λίγο πριν την ιδιαίτερη στιγμή, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα κάλεσε στη σκηνή των εκδηλώσεων τον δήμαρχο κ. Ν. Ευαγγέλου. Αυτός, απευθυνόμενος στον κόσμο, υπογράμμισε:
«Χαίρομαι που βλέπω και φέτος ένα τόσο μεγάλο πλήθος να βρίσκεται εδώ, στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας, έτσι ώστε, όλοι μαζί, να ενώσουμε τις επιθυμίες και τις προσδοκίες μας κάτω από το γιορτινό φως του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα ανάψει σε πολύ λίγο. Για μια ακόμη χρονιά ο δήμος Ελασσόνας, με το μικρότερο δυνατό κόστος, σχεδίασε και θα υλοποιήσει κατά τη διάρκεια των γιορτών, ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο να μας κάνει όλους μια παρέα.
Άλλωστε αυτό πρέπει να είναι οι γιορτές. Μια ευκαιρία να ανοίξουν οι καρδιές, και να έρθει κοντά ο ένας στον άλλον.
Το ολοκληρωμένο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα μας, γεμάτο εορταστικές δράσεις, έχει ως σκοπό την δημιουργία του κλίματος εκείνου που θα βοηθήσει τόσο την τοπική αγορά, όσο και την διάθεση όλων μας.
[wpg_thumb]
Κύριο μέλημά μας είναι να μην αισθανθεί κανείς μόνος του τις μέρες των γιορτών και επιπροσθέτως να συνειδητοποιήσουν όλοι πως ο Δήμος δημιουργεί το στήριγμα εκείνο που είναι αναγκαίο για αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Όλοι εμείς που μπορούμε, πρέπει να απλώσουμε το χέρι σε εκείνους που πληγώθηκαν από την πρωτοφανή κρίση που έχει πλήξει τη χώρα μας τα τελευταία έξι χρόνια.
Πρέπει να στηρίξουμε τους οικονομικά ασθενέστερους αλλά και όσους τυχαίνει να περνάνε μόνοι τις γιορτινές μέρες.
Στόχος μας λοιπόν είναι οι φετινές γιορτές να φέρουν όλον τον κόσμο πιο κοντά και να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που θα του επιτρέψουν να διασκεδάσει και να χαρεί τις Άγιες αυτές ημέρες. Στην κρίση κανείς δεν μπορεί να μείνει μόνος. Γι’ αυτό και φέτος λέμε «Όλοι μαζί, μια γιορτή», θέλοντας να στείλουμε μήνυμα αλληλεγγύης και χαράς.
Σας καλώ να στηρίξετε τις εορταστικές δράσεις που σχεδιάσαμε, στηρίζοντας με τον τρόπο αυτό το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο, ώστε να μπορέσουμε να ανακουφίσουμε όσους το χρειάζονται.
Εύχομαι στον καθένα από σας και στην οικογένειά του υγεία, ευτυχία και πραγματοποίηση όλων των στόχων σας. Ας μετρήσουμε όλοι μαζί αντίστροφα για να ανάψει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας, και ας ενώσουμε τις ευχές μας, έτσι ώστε το φως του να σκεπάσει ολόκληρη την επαρχία μας και να φωτίσει τις καρδιές όλων».
Στο καλλιτεχνικό και μουσικό μέρος της βραδιάς καταχειροκροτήθηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας(υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Δημήτρη Τσιαβέ) που απέδωσε επίκαιρα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, αλλά και το μουσικό «σώου» με τους ιδιαίτερα γνωστούς στη νεολαία και όχι μόνο «VEGAS», που ενθουσίασαν και αποθεώθηκαν από τους δεκάδες θαυμαστές τους!

Add Comment