«Ζεστάθηκε» η Ελασσονίτικη αγορά στη «Λευκή Νύχτα»

ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΗΚΕ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΛΕΥΚΗ-ΝΥΧΤΑ-ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Ήταν μια διαφορετική νύχτα για πολύ κόσμο, για τους επαγγελματίες, τους εμπόρους, τους καταναλωτές και βέβαια για τους ανθρώπους της αγοράς και όχι μόνο η «Λευκή Νύχτα» που οργάνωσε για δεύτερη χρονιά ο Εμπορικός Σύλλογος Ελασσόνας, την περασμένη Παρασκευή.
Παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες της βραδιάς εκατοντάδες άτομα όλων των ηλικιών «ξεχύθηκαν» κυρίως στο κέντρο της Ελασσόνας και στα σοκάκια της κεντρικής αγοράς της οδού Βενιζέλου για να διασκεδάσουν, για να ψωνίσουν, αφού τα καταστήματα έμειναν ανοιχτά έως αργά τη νύχτα, έχοντας προσφορές και προνομιακές τιμές. Κόσμος πηγαινοερχόταν στα στέκια της πόλης, μουσικά σχήματα έπαιζαν λαϊκές και παραδοσιακές μουσικές, μικρές και μεγάλες συντροφιές γύρω από ψησταριές που έψηναν κρεατικά και ψαρικά(…κάτι σαν Τσικνοπέμπτη), «ξυλοπόδαροι» περιδιάβαιναν και διασκέδαζαν μικρούς και μεγάλους, με τα καταστήματα και τους επαγγελματίες να προσφέρουν ροφήματα, γλυκά, εδέσματα και ποτά. Και βέβαια με τους καταναλωτές να ψωνίζουν!
Ο τζίρος των περισσοτέρων καταστημάτων της πόλης, εκείνη τη βραδιά, κινήθηκε σε ιδιαίτερα καλά επίπεδα σε σύγκριση και με τις άσχημες εποχές που ζούμε.
[wpg_thumb]
Τα χαμόγελα… περίσσεψαν για τον εμπορικό κόσμο της Ελασσόνας και για τους υπευθύνους των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Χαρακτηριστικά τα λόγια κάποιων ανθρώπων της Ελασσονίτικης αγοράς: «Ήταν μια καλή τονωτική ένεση, μια καλή ανάσα για την αγορά που τους τελευταίους μήνες δεν είναι και στα καλύτερα της». «Ζεστάθηκε» η αγορά μας σε μια κρύα …αλλά λευκή νύχτα!». «Τι ωραία θα ήταν να είχε η αγορά μας αυτή την εικόνα καθημερινά η έστω συχνά».

Add Comment