Μάξιμος: “Ρίχνετε στον Καιάδα ολόκληρες κοινωνικές ομάδες!”

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μάξιμος-βουλή νσ επιστροφή αρχαιοτήτων [800x600]

Από το ‘‘Go back Mrs Merkel’’ στο «Ναι σε Όλα!

«Η κυβέρνηση «υπό το κράτος της απόλυτης αποτυχίας της, αφού βρέθηκε με την πλάτη στο τοίχο από δικά της σφάλματα, πέταξε λευκή πετσέτα, και από τότε δέχεται τα πάντα. Από το ‘‘Go back Mrs Merkel’’, περάσαμε στο ‘‘Ναι σε Όλα!’’. Κι αυτά τα περί σκληρής διαπραγμάτευσης δεν πείθουν κανένα. Ο κόσμος έχει μάτια και βλέπει κι αυτιά και ακούει». Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τα νέα προαπαιτούμενα.

Τα κόκκινα δάνεια στα «κοράκια»;
Ο Θεσσαλός πολιτικός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για το ότι ακόμη ένα νομοσχέδιο συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και αναρωτήθηκε «τι έγινε η δημοκρατική σας ευαισθησία; Τόση μετάλλαξη, για να μην πω παχυδερμισμός, στο βωμό του υπέρτατου στόχου της παραμονής στην εξουσία». Και συνέχισε καυτηριάζοντας το γεγονός ότι «τα κόκκινα δάνεια από το 33% που ήταν στα τέλη του 2014, εκτοξεύτηκαν επί των ημερών σας στο 52%; Αλήθεια, πώς να συγκρατηθείς και να μην μπεις στον πειρασμό να προβλέψεις πως θα “στόλιζαν” οι σημερινοί κυβερνώντες μια άλλη κυβέρνηση που θα αποτολμούσε να παραδώσει τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια σε ξένα funds, στα “κοράκια” όπως τα χαρακτηρίζατε».
Ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «η εξέλιξη αυτή θα είχε αποτραπεί αν η κυβέρνηση είχε εκδώσει τις σχετικές αποφάσεις, αξιοποιώντας τον νόμο Δένδια (4307/2014) που έδινε κίνητρα για τη συμμετοχή οφειλετών και τραπεζών σε ρύθμιση με διαγραφή χρεών».

Έχετε «αλλεργία» στην αξιολόγηση!
Ειδικά, για τις ρυθμίσεις στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ο κ. Χαρακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκτός από τη διαφάνεια έχει «αλλεργία με κάθε έννοια αξιολόγησης. Γιατί, ενώ, είναι σε θετική κατεύθυνση οι ρυθμίσεις για τη μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων ανάλογα με την κατηγορία εκπαίδευσης και την αξιολόγηση, δεν υπάρχει σύστημα αξιολόγησης για να στηρίξει τις σχετικές ρυθμίσεις. Επιπλέον, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους υπάρχει ετήσια επιβάρυνση του προϋπολογισμού ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ». Και την ίδια ώρα «ολόκληρες κοινωνικές ομάδες τις ρίχνετε στον Καιάδα της οικονομικής εξαθλίωσης. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τους αγρότες. Πραγματικά είναι αξιοπερίεργη η εμμονή που δείχνετε έναντι του αγροτικού κόσμου. Δεν έχετε προλάβει να “ζεστάνετε” τις υπουργικές καρέκλες στο δεύτερο γύρο της αριστερής διακυβέρνησης και κτυπάτε αλύπητα με κάθε ευκαιρία την πρωτογενή παραγωγή. Το τι συνέβη με τις επιδοτήσεις, που δόθηκαν “κουτσουρεμένες” πάνω από το μισό, δεν έχει προηγούμενο. Ένα απόλυτο Βατερλό. Τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν οι αγρότες με ποιους έχουν να κάνουν».

«Δεν πληρώνω» μόνο Κυριακές εκλογών!
Τέλος όσον αφορά στις συμβάσεις παραχώρησης για τους αυτοκινητόδρομους, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε με δηκτικό τρόπο «με ενδιαφέρον άκουσα την εξήγηση του αρμόδιου υπουργού, κ. Σπίρτζη, ότι το «Δεν Πληρώνω» για τα διόδια αφορά μόνο την Κυριακή των εκλογών. Δεν ξέρω αν αυτό είχαν κατά νου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετείχαν στο κίνημα «Δεν Πληρώνω» όταν σήκωναν τις μπάρες των διοδίων»!

Δείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση το βίντεο της αγόρευσης του κ. Χαρακόπουλου:

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

Ο Μακρυγιάννης έχει απαντήσει στις περί έθνους θεωρίες της κυβέρνησης!

Η Βουλγαρία να επιστρέψει τα κλαπέντα βυζαντινά κειμήλια

«Εμείς ως τι διεκδικούμε τα κλαπέντα αρχαία σπαράγματα, αγάλματα, ιερά σύμβολα ή τις βυζαντινές εικόνες, όπως αυτές που από τα κατεχόμενα της Κύπρου παίρνουν το δρόμο για ιδιωτικές συλλογές ‘‘φιλοτέχνων’’; Ως τυχαίοι κάτοικοι του συγκεκριμένου χώρου, που κάποτε κάποιοι άλλοι, ξένοι προς εμάς τα δημιούργησαν, σαν ενοικιαστές του συγκεκριμένου ‘‘οικοπέδου’’;». Την ερώτηση αυτή απηύθυνε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιστροφή παράνομα αποκτηθέντων πολιτιστικών αγαθών.
Αφορμή της ρητορικής ερώτησης στάθηκε η Επιτροπή για την Παιδεία, που όρισε ο αρμόδιος υπουργός κ. Φίλης, που «ανάμεσα στ’ άλλα, σκοπεύει να αποκαθάρει την ελληνική εκπαίδευση από το ‘‘Παπαρρηγοπούλειο’’ αφήγημα, δηλαδή ότι οι Νεοέλληνες δεν έχουν μακρά ιστορία και συνέχεια στο χρόνο, είναι αυθαίρετα δημιουργήματα του κράτους που συγκροτήθηκε υπό την επιρροή του Διαφωτισμού μετά την ελληνική επανάσταση. Άλλωστε, αυτά υποστηρίζει ο αγαπημένος ιστορικός του κ. Τσίπρα, ο κ. Αντώνης Λιάκος, πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής».
Σύμφωνα με τον κ. Χαρακόπουλο την απάντηση την έχει δώσει ο στρατηγός Μακρυγιάννης όταν είπε στους στρατιώτες του που βρήκαν δύο αγάλματα και σκόπευαν να τα πουλήσουν σε Ευρωπαίους για χίλια τάλαρα: «Πήρα τους στρατιώτες, τους μίλησα. Αυτά, και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην καταδεχθείτε να βγούνε από την πατρίδα. Γι’ αυτά πολεμήσαμε!».

ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… ΕΛΓΙΝΕΙΑ
Ο Θεσσαλός πολιτικός επεσήμανε στον κ. Μπαλτά ότι «η ορολογία που χρησιμοποιούμε για τα πράγματα πρέπει να μην υπονομεύει την υπόθεση που διεκδικούμε. Η άρνηση της γενοκτονίας των Ποντίων από τον υπουργό Παιδείας, τον κ. Φίλη, ο οποίος την χαρακτηρίζει «εθνοκάθαρση», υπονομεύει το αίτημα της διεθνούς αναγνώρισής της. Ομοίως, τα μάρμαρα του Παρθενώνα δεν είναι «Ελγίνεια». Κανένας αρχαιοκάπηλος, ας είναι και Βρετανός λόρδος, δεν ιδιοποιείται τα κλαπέντα, ούτε μετά θάνατον».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χαρακόπουλος στην υπόθεση των κλαπέντων κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τον βουλγαρικό στρατό, πολύτιμων βυζαντινών κειμηλίων από μοναστήρια και εκκλησίες της Μακεδονίας. Όπως τόνισε, «πρόσφατα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, επισκεπτόμενος επισήμως τη Βουλγαρία, ζήτησε την επιστροφή τους, όπως της Παναγίας Εικοσιφοίνισσας και του Τιμίου Προδρόμου στις Σέρρες». Αλλά όπως επισήμανε, δυστυχώς, «η βουλγαρική πλευρά αντιμετώπισε το δίκαιο αυτό αίτημα του Πατριάρχη με απαράδεκτο τρόπο. Ο Πρωθυπουργός Μπορίσοφ δήλωσε ότι σε καμία περίπτωση η Βουλγαρία δεν πρέπει να τα παραχωρήσει, ενώ αρνήθηκε να συναντήσει τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας». Και ευχήθηκε «η εναρμόνιση όλων των κρατών-μελών με τους αυστηρότερους κανόνες που θεσπίζει η ΕΕ να κάνει και τους ηγέτες της γειτονικής φιλικής χώρας να ξανασκεφθούν πιο λογικά τη στάση τους, μακριά από άχρηστους και αχρείαστους φανατισμούς».
Τέλος, ο κ. Χαρακόπουλος καταδίκασε «την άνανδρη και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Βασίλης Οικονόμου χθες βράδυ σε χώρο εστίασης από κουκουλοφόρους, κρανοφόρους στα Εξάρχεια» και πρόσθεσε ότι «όλες οι πτέρυγες ομόφωνα θα πρέπει να καταδικάσουν το συγκεκριμένο συμβάν χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, που εν τέλει δίνουν νομιμοποιητική βάση σε πράξεις βίας. Καμία μορφή βίας δεν μπορεί να είναι ανεκτή».

Δείτε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση το βίντεο της αγόρευσης του κ. Χαρακόπουλου:

Add Comment