Έκαψαν τα … «χαρατσόχαρτα» έξω από την Δ.Ο.Υ. Ελασσόνας!

ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Του Γιάννη Μουκίδη

«Δεν έχουμε!! Αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια τους. Το χρέος είναι της πλουτοκρατίας…. Ξεσηκωθείτε οργανωμένα με τα Συνδικάτα». Αυτό έγραφε το κεντρικό πανό της πρόσφατης διαμαρτυρίας του Π.Α.Μ.Ε., στην Ελασσόνα.
Και βέβαια, και η πόλη της Ελασσόνας δεν θα μπορούσε να λείψει από τις πανελλαδικές διαμαρτυρίες για τις καινούργιες εισφορές, που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες, το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η συμβολική κίνηση κατάληψης της Δ.Ο.Υ. Ελασσόνας οργανώθηκε από την Γραμματεία Ελασσόνας του ΠΑΜΕ, την Παναγροτική Συσπείρωση(ΠΑΣΥ) και την Ένωση Γυναικών Ελασσόνας(μέλος Ο.Γ.Ε.).


Οι συγκεντρωθέντες πολίτες διαδήλωσαν την έντονη αντίθεση τους στην φοροεπιδρομή της κυβέρνησης και έκαψαν τα … «χαρατσόχαρτα», μπροστά στην είσοδο του κτιρίου, όπου στεγάζεται η Δ.Ο.Υ. Ελασσόνας.
«Είμαστε αντίθετοι στην φοροεπιδρομή της Κυβέρνησης. Δεν έχουμε – δεν θέλουμε να πληρώσουμε το χρέος της πλουτοκρατίας. Το χρέος δεν είναι δικό μας!! Τα χαράτσια, οι κεφαλικοί φόροι έρχονται το ένα πίσω από το άλλο. Η ζωή της εργατικής και λαϊκής οικογένειας γίνεται καθημερινά Γολγοθάς. Είναι χρέος όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των μικροαγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών να διαδηλώσουν μαζί με τις οικογένειες, ενάντια στην επιβολή της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και στην εισφορά για τα ακίνητα μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Το χρήμα που μαζεύει η κυβέρνηση δεν πάει σε μισθούς και συντάξεις, όπως λένε. Πάει για αποπληρωμές χρέους, που δημιουργήθηκε από τις παροχές στο μεγάλο κεφάλαιο. Ένας δρόμος υπάρχει: Αυτός της ανυπακοής και της μαζικής άρνησης στα χαράτσια!…» τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, το μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ στην Ελασσόνα – οικοδόμος κ. Βαγγέλης ΄Ντίνας, που μίλησε στους συγκεντρωμένους.
Στην διαμαρτυρία έδωσαν το παρών ο γραμματέας της Αχτιδικής Ελασσόνας του Κ.Κ.Ε. – δημοτικός σύμβουλος κ. Δημ. Αβρανάς, επαγγελματίες, αγροτοσυνδικαλιστές, συνταξιούχοι, κ.ά.

Add Comment