Εντυπωσιακή συναυλία του Πολεμικού Ναυτικού στο Βόλο από το Δίκτυο Περραιβία

Μια μεγάλη διοργάνωση από το Δίκτυο “Περραιβία” και το Επιμελητήριο Μαγνησίας
Συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τη στήριξη ευπαθών ομάδων

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ - ΒΟΛΟΣ - ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ (4)

Συγκλονιστική εμπειρία έζησαν όσοι τυχεροί μπόρεσαν να μπουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας Βόλου, την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 , όπου πραγματοποιήθηκε μια και μοναδική συναυλία της περίφημης Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στο Βόλο ,αφιερωμένης στον μεγάλο Έλληνα μουσουργό Γιώργο Μουζάκη .
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κτίριο, όπου θα δίνονταν η συναυλία κατακλύστηκε από πολύ νωρίς με εκατοντάδες φίλους τόσο της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού ,όσο και του Γ. Μουζάκη και δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο ,με αποτέλεσμα εκατοντάδες να μείνουν έξω από τον χώρο της συναυλίας.
Η εντυπωσιακή αυτή εκδήλωση που ενθουσίασε και μάγεψε το κοινό του Βόλου και της Μαγνησίας, διοργανώθηκε από το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” , το Επιμελητήριο Μαγνησίας και τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,είχε έντονα κοινωνικά μηνύματα και αποσκοπούσε στη συγκέντρωση Ελληνικών τροφίμων για ενίσχυση του Γηροκομείου και Ορφανοτροφείου Βόλου με τρόφιμα .

Η συναυλία-όνειρο που κινήθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα ποιότητας και αισθητικής από την περίφημη Μπάντα, αποτελούνταν από 35 μουσικούς και τους εξαιρετικούς ερμηνευτές – σολίστες της Λυρικής Σκηνής ,την υψίφωνο Ευδοκία Μωϋσίδου και τον τενόρο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σταύρο Σαλαμπασόπουλο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου κ. Γιώργου Τσιλιμπάρη – Πλωτάρχη Π.Ν, οι οποίοι απογείωσαν την εκδήλωση και όλοι την χαρακτήρισαν ως μια από τις καλύτερες συναυλίες των τελευταίων ετών .
Το πρόγραμμα της Μπάντας παρουσίασε η ηθοποιός Δήμητρα Κυρατσούδη ,ενώ τις χορογραφίες της βραδιάς έκανε η Βάσω Τηλιοπούλου -Chorus Line Βόλου με τους χορευτές της .
[wpg_thumb]
Ακούστηκαν είκοσι έξι από τα ομορφότερα τραγούδια του σπουδαίου μας μουσουργού Γ. Μουζάκη ,όπως “Βίρα τις άγκυρες”, “παλιά μου γειτονιά”, “χρόνια σε περίμενα”, “η παλιοπαρέα”, “όπου κι αν πας να θυμάσαι”, “ένας φίλος”, “έχω απόψε ραντεβού”, “δεν πάω σπίτι μου απόψε” και πολλά άλλα , που ξεσήκωσαν το κατάμεστό θέατρο της Ν.Ιωνίας Βόλου και το ταξίδεψαν στις ομορφότερες στιγμές της καλής Ελληνικής μουσικής.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” κ. Κ. Σκριάπας ,που είχε-όπως πάντα- την επιμέλεια ,και τον συντονισμό όλης της εκδήλωσης ,ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και συνδιοργανωτής κ. Τέλης Μπασδάνης και ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΝ Πλοίαρχος ΠΝ κ. Μιχέλης Αναστάσιος ,που τόνισαν τη σημασία τέτοιου βεληνεκούς και καλλιτεχνικής αξίας γεγονότων ,που μπορούν να αναδείξουν την κοινωνική αλληλεγγύη ,ως το μέγιστο κοινωνικό αγαθό ,σε μια εποχή τεράστιας οικονομικής -και όχι μόνο-κρίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι αλλά και τρόφιμοι του Γηροκομείου Βόλου και του Ορφανοτροφείου ,ενώ ρίγη συγκίνησης σκόρπισε όταν η κ. Καμπόλη Στέλλα ,ηλικίας 91 ετών ,ευχαρίστησε τους διοργανωτές και έκανε έκκληση για τη στήριξη από την κοινωνία ,της 3ης ηλικίας, με κάθε τρόπο.
Οι διοργανωτές τίμησαν με αναμνηστικές πλακέτες όλους τους συντελεστές της μεγάλης αυτής βραδιάς, που θα τη θυμούνται όλοι για πολλά χρόνια, ( τον Πλοίαρχο κ. Μιχέλη Αναστ.-Διευθυντή της Διεύθυνσης εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων ,τον μαέστρο της περίφημης Μπάντας κ. Τσιλιμπάρη Γ. -Πλωτάρχη ΠΝ. τους ερμηνευτές ,που καθήλωσαν το κοινό επί δύο ώρες, κ. Μωϋσίδου Ευδοκία και Στ. Σαλαμπασόπουλο , την ηθοποίο Δήμητρα Κυρατσούδδη και την καλλιτεχνική Διευθύντρια της Σχολής Χορού ” Chorus Line κ. Βάσω Τηλιοπούλου, ενώ τιμητική πλακέτα απένειμε στον κ. Μιχέλη , ο εκπρόσωπος του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου κ. Μπαντόλας Στέφ. ,που διατηρεί ένα από τα καλύτερα τμήμα τα ναυτικών σπουδών, που λειτουργούν στην Ελλάδα, ενώ οι σπουδαστές ανέρχονται σε 130, προερχόμενοι από όλη την Ελλάδα.
Μια ιδιαίτερα συγκινησιακά φορτισμένη στιγμή ήταν όταν το Πολεμικό Ναυτικό ,που σε συνεργασία με το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, πραγματοποιεί την 4η κατά σειρά συναυλία, από την πλευρά του, απένειμε στον Πρόεδρο του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”κ. Κων.Σκριάπα , ο μεν κ. Μιχέλης Αναστ. τον Θυρεό του Πολεμικού Ναυτικού ,ενώ ο μαέστρος της μπάντας κ, Γ. Τσιλιμπάρης απένειμε τον Θυρεό της μπάντας του ΓΕΝ ,σε αναγνώριση των υπηρεσιών που προσφέρει ο Πρόεδρος του Δικτύου ‘Περραιβία” στη διοργάνωση μεγάλων γεγονότων, που αναδεικνύουν το έργο της Μπάντας σε όλη την υφήλιο ,αλλά και συνολικά τον τόπο .
Οι διοργανωτές ευχαρίστησαν προσωπικά όλους τους φορείς που υποστήριξαν την εκδήλωση ,τους: ΔΟΕΠΑΠ -ΔΗΠΕΘΕ Βόλου , Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού ,Ισραηλιτική Κοινότητα Βόλου και τους επιχειρηματίες κ.κ. Μουστακαλή Μίλτο (Ξενοδοχείο “ΠΑΡΚ”) ,Πάνο Παύλο (ΚΧ 1948 -Εστιατόριο, Οπτικά Δημητριάδης , ΧΡΩΜΑ “ΠΑΝΟΣ¨” )και Ααρών Αβδελά -Κατάστημα ΑΒΔΕΛΑΣ , για τη μεγάλη στήριξη, που οι επιχειρήσεις τους πρόσφεραν στη διοργάνωση ,σε μια εποχή έντονης οικονομικής κρίσης ενώ προϊόντα έδωσαν για τον κοινωνικό αυτό σκοπό οι Βιομηχανίες ΕΨΑ Α.Ε., Βιομηχανία Μπισκότων ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, η ΒΙ.ΑΛ.ΚΟ -ΣΚΟΥΡΤΌΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., και η εταιρία ΛΥΧΝΑΡΑΣ -ΒΕΡΓΙΝΑ Α.Ε..
Επίσης ευχαρίστησε θερμά τους καθηγητές-εκπροσώπους και τους μαθητές της Ναυτικής Σχολής ,που βοήθησαν στη συλλογή και τακτοποίηση των τροφίμων .

Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά την αναχώρηση της Μπάντας για την Αθήνα ,ο Πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” κ. Κώστας Σκριάπας και ο Αντιπρόεδρος κ. Κ. Φουρκιώτης , επέδωσαν σε όλα τα μέλη της Μπάντας τσάντα με τα αντιπροσωπευτικότερα προϊόντα του Βόλου και του Ολύμπου (τσίπουρο, κρασιά, αναψυκτικά, κ.ά) ,όπως ,επίσης και έντυπο ενημερωτικό υλικό που παραχώρησε ο Δήμος Βόλου .
Στην εκδήλωση παρέστησαν oι: κ. Αργ. Κοπάνας -Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας, ο Διευθυντής Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΝ , Πλοίαρχος ΠΝ κ. Μιχέλης Αναστάσιος , εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Βόλου, ο πρόεδρος κ. Μαρσέλ Σολομών και μέλη του ΔΣ της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου , η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ κ. Μαρίνια Χρυσοβελώνη,ο πρ. Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Π. Μαβίδης ,πολλοί εκπρόσωποι Φορέων και φυσικά εκατοντάδες πολιτών ,που έδειξαν την ευαισθησία τους προς τον συνάνθρωπο και συγκεντρώθηκε ικανή ποσότητα τροφίμων ,που οι διοργανωτές από την ερχόμενη εβδομάδα, θα μοιράσουν για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Add Comment