«Πλημμύρισαν» το Λιβάδι …οι ήχοι της «Μπάντας της Φλώρινας»!

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Του Γιάννη Μουκίδη

Τα ζωντανά «ηχοχρώματα» της γνωστής Μπάντας της Φλώρινας, οι ήχοι των Χάλκινων, τα μακεδονίτικα και παραδοσιακά ακούσματα «πλημμύρισαν» για τα καλά την ορεινή γραφική κωμόπολη του Λιβαδίου Ελασσόνας, μέσα από τον χορό του Εξωραϊστικού Συλλόγου Λιβαδίου(Ε.Σ.Λ.), που έγινε στον προαύλιο χώρο του «Ζάννειου» Πνευματικού Κέντρου και του Δημοτικού Σχολείου. Η ξεχωριστή παραδοσιακή βραδιά σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία, και ο απόηχος της …«τρέχει» έως και σήμερα. Ασυνήθιστα μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου(ντόπιοι και επισκέπτες), που ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών. Σ΄ αυτό βοήθησε και ο πολύ καλός καιρός, που επικρατούσε στο Λιβάδι.


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την εμφάνιση των χορευτικών τμημάτων του Ε.Σ.Λ., που παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς(ανάμεσα τους και το τμήμα γυναικών) με τα ανάλογα κουστούμια, με τις οδηγίες της χοροδιδασκάλου κ. Βίκυς Δήμου. Ο κόσμος καταχειροκρότησε με θέρμη τους χορευτές και τις χορεύτριες όλων των ηλικιών, που έδωσαν δείγματα της σοβαρής δουλειάς τους στο χώρο της παράδοσης.
Μετά την εμφάνιση των χορευτικών, η «σκυτάλη» της εκδήλωσης πέρασε στην καταξιωμένη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό «Μπάντα της Φλώρινας», που οδήγησε εκατοντάδες άτομα στα «μονοπάτια» της αυθεντικής διασκέδασης και του χορού.

Φώτο: Κ. Ψαλλίδας

Add Comment