Φωτό Γιάννης ΜουκίδηςΤου Γιάννη Μουκίδη

Υπογράφηκε πριν λίγες ημέρες η σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Συντήρηση του κεντρικού εναλλακτικού οδικού άξονα κυκλοφορίας λόγω των κατολισθήσεων των Τεμπών, στο τμήμα Α/Κ Γυρτώνης-Τύρναβος – Ελασσόνα (μέσω Μελούνας) – Μ. Ελευθεροχώρι- Όρια Ν. Κοζάνης και στο τμήμα Μ. Ελευθεροχώρι Όρια Ν. Πιερίας», μεταξύ του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού και του νομίμου εκπροσώπου της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΕΡΓΟΑΣΦΑΛΤΙΚΗ – Γ. ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ Α.Τ.Ε.», κ. Γεωργίου Στεργιούλα, παρουσία του Γεν. Διευθυντή της Περιφέρειας κ. Κώστα Μέγα, του διευθυντή Τεχνικών Έργων κ. Σπύρου Πετρίδη και του Προϊσταμένου Έργων κ. Αντώνη Γαλερίδη.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ και η προσφερθείσα έκπτωση είναι 53,07%. Η υπογραφείσα σύμβαση είναι για συνολική δαπάνη ποσού 711.404,94 ευρώ (εργασίες & Φ.Π.Α.) και αφορά την συντήρηση διαφόρων τμημάτων του κεντρικού εναλλακτικού οδικού άξονα κυκλοφορίας λόγω των κατολισθήσεων των Τεμπών. Η συντήρηση θα γίνει κυρίως με ασφαλτικές επιστρώσεις και θα περιλαμβάνει τμήματα, σποραδικά, σε όλους τους κλάδους του τίτλου του έργου, επί συνολικού μήκους της τάξεως των 10 χλμ. Ακόμη, θα γίνουν εργασίες καθαρισμού τάφρων και άρσης καταπτώσεων. Η προθεσμία περαίωσης του συγκεκριμένου έργου είναι 6 μήνες.

«Από την αρχή θέσαμε ως κεντρική προτεραιότητά μας να παρέμβουμε αποφασιστικά στον τομέα της οδικής ασφάλειας, της βελτίωσης της καθημερινότητας για όλους τους Θεσσαλούς καθώς και την ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής του τόπου μας μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων. Προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε και είμαστε αποφασισμένοι να παρέμβουμε ακόμη πιο αποφασιστικά στο μέλλον», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός.

Θέματα #δρόμος #Ελασσόνα #Μελούνα #συντηρήσεις