Καλοκαιρινό γλέντι και νόστιμες πίτες στην Τσαριτσάνη

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ Η 10η «ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ»
Του Γιάννη Μουκίδη
φωτογραφίες: Βαγγέλης Σαπουνάς

ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ 2015 (2)

Με μεγάλη επιτυχία, οργανωτικά και σε συμμετοχή κόσμου, στέφθηκε και η 10η «Γιορτή Πίτας», που διοργάνωσε ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης στον φιλόξενο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της κωμόπολης.
Για μια ακόμη χρονιά, άξιες «οικοδέσποινες» οι γυναίκες – μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης που οργάνωσαν μια ιδιαίτερη παραδοσιακή βραδιά, που …είχε απ΄ όλα, μια βραδιά που ήδη έχει γίνει καλοκαιρινός θεσμός για τα πολιτιστικά και κοινωνικά «δρώμενα» του συλλόγου αλλά και της ιστορικής και «ζωντανής» κωμόπολης.
Ντόπιοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δεκάδες γευστικές παραδοσιακές πίτες όλων των ειδών, που είχαν ετοιμάσει με μεράκι και φροντίδα οι Τσαριτσανιώτισσες, αλλά και να χαρούν μια ζεστή καθαρά καλοκαιρινή βραδιά, «φάρμακο» στον άστατο και βροχερό καιρό των τελευταίων ημερών. Ήταν μια βραδιά παράδοσης με πολύ διασκέδαση και χορό.
Στο «καλωσόρισμα» της, η πρόεδρος του «οικοδεσπότη» συλλόγου Μαίρη Μητσιμπόνα, ευχαρίστησε τον πολύ κόσμο για την παρουσία του σε μια ακόμη «Γιορτή Πίτας», ενώ ήδη είχαν αρχίσει να σερβίρονται και να δοκιμάζονται από τους επισκέπτες οι «πεντανόστιμες» πίτες.
[wpg_thumb]
Αρχικά εμφανίστηκαν τα χορευτικά τμήματα της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας(με χοροδιδάσκαλο την Σοφία Κέλλογλου – Κυριλλίδου) και του «οιδεσπότη» Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης(με χοροδιδάσκαλο τον Θανάση Ζιώγα), που έδωσαν γνήσιο παραδοσιακό «χρώμα» στην βραδιά και καταχειροκροτήθηκαν από εκατοντάδες άτομα, που είχαν κατακλύσει τον ευρύχωρο προαύλιο χώρο του Σχολείου.
Ακολούθησε ένα αυθόρμητο δημοτικό – λαϊκό γλέντι(…που κράτησε έως τα ξημερώματα της Κυριακής), με τη συνοδεία του μουσικού σχήματος «Δραπέτες», με τους: Μαίρη Χανιώτη και Τάκη Ζαβαντίας(τραγούδι), Γιάννη Βακουφτσή (ενορχήστρωση), Φώτη Βακουφτσή (κρουστά), Κώστα Βακουφτσή (κιθάρα), Γιώργο Σκαπιτάρη (κλαρίνο).

Add Comment