«Τρέχει» η προθεσμία για δωρεάν φοίτηση στους Παιδικούς Σταθμούς

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΩΣ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΑΦΟΡΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ – ΛΙΒΑΔΙ – ΚΡΑΝΕΑ – ΒΕΡΔΙΚΟΥΣΙΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

1ος-ΠΑΙΔΙΚΟΣ-ΣΤΑΘΜΟΣ

«Τρέχει» η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων και όλων των σχετικών δικαιολογητικών για την δωρεάν φοίτηση νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ελασσόνας, με καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 18 Αυγούστου.
Με σχετική ανακοίνωση – πρόσκληση ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης & Παιδείας Δήμου Ελασσόνας προσκαλεί τις γυναίκες που είναι μητέρες νηπίων ηλικίας 2,5 ετών (συμπληρωμένων από 1/30-9-2015) έως τη φοίτηση τους στο νηπιαγωγείο και επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε Δομές παροχής φροντίδας και φιλοξενίας του Δήμου Ελασσόνας για το σχολικό έτος 2015-2016, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση στο πλαίσιο της δράσης «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» σύμφωνα με την πρόσκληση αρ.2100/16-7-2015 της Ε.Ε.Τ.Α.Α.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση ή επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι πού βρίσκονται σε χηρεία.
Συνολικά, θα ωφεληθούν οι οικογένειες 119 νηπίων σε Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ελασσόνας, αφού οι γονείς που θα επιλεγούν δεν θα καταβάλλουν τροφεία. Αναλυτικά, οι θέσεις είναι: στον Α΄ Παιδικό Σταθμό Ελασσόνας 49 θέσεις, στον Β΄ Παιδικό Σταθμό Ελασσόνας 35 θέσεις, στον Παιδικό Σταθμό Λιβαδίου 15 θέσεις, στον Παιδικό Σταθμό Κρανέας 10 θέσεις, στον Παιδικό Σταθμό Βερδικούσιας 10 θέσεις.
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η διάθεση των θέσεων στις ωφελούμενες/ους θα γίνεται μέσω εντολών τοποθέτησης από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε., ενώ σε περίπτωση πού προκύψει ανάγκη κάλυψης κενών θέσεων κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους αυτές θα καλύπτονται από τον πίνακα επιλαχόντων, η διάρκεια ισχύος του οποίου λήγει με τη λήξη του εκάστοτε τρέχοντος σχολικού έτους.
Δικαιούχοι είναι:
– Μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή συμμετέχουν σε ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης ή είναι άνεργες με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, που να έχει εκδοθεί πριν από την ημερομηνία έκδοσης της πρόσκλησης (16-7-2015) καθώς και βεβαίωση εξατομικευμένης προσέγγισης από τον ΟΑΕΔ ή είναι άνεργες και να λαμβάνουν τακτικό επίδομα ανεργίας με εγκριτική απόφαση επιδότησης ή ο σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργος με βεβαίωση του ΟΑΕΔ.
– Μητέρες (καθώς και ανάδοχη μητέρα) που ανήκει σε ομάδα ΑΜΕΑ η ίδια ή ένα από τα τέκνα της ή ο σύζυγος της με ποσοστά αναπηρίας βεβαιωθέντα από υγειονομική επιτροπή.
– Πατέρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους καθώς και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.
Το οικογενειακό τους εισόδημα να μην υπερβαίνει τα 27.000 ευρώ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, τα 30.000 ευρώ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, τα 33.000 ευρώ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και τα 36.000 ευρώ για μητέρες που έχουν 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 36.000 ευρώ.
Για το συνολικό οικογενειακό εισόδημα θα λαμβάνεται υπόψη το εκκαθαριστικό σημείωμα του οικ. έτους 2015 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν κατά το φορολογικό έτος 2014 δηλ. από 1/1/2014 έως 31/12/2014).
Εξαιρούνται από την παρούσα πρόσκληση οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ.
Η αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερομένων ήδη είναι στη διάθεση τους μόνο σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α (w.w.w.eetaa.gr). Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά διατίθενται στους ενδιαφερόμενους σε έντυπη μορφή σε εργάσιμες ημέρες και ώρες από το γραφείο Διεύθυνσης του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης & Παιδείας Δήμου Ελασσόνας, που στεγάζεται στο κτίριο της Κοινότητας Τσαριτσάνης ( 1ος όροφος) στην κωμόπολη της Τσαριτσάνης)
Η αίτηση συμμετοχής –δήλωση συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ,θα υποβάλλεται ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (curier), σε φάκελο στον οποίο υποχρεωτικά θα αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», στο γραφείο της ΕΕΤΑΑ Θεσσαλίας, στη διεύθυνση: Αλ. Παπαναστασίου 33, 5ος όροφος 41222 ΛΑΡΙΣΑ.

Add Comment