Η Τσαριτσάνη γιόρτασε τον ιαματικό Άγιο Παντελεήμονα

Του Γιάννη Μουκίδη
Φωτογραφίες: Βαγγέλης Σαπουνάς

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ 2015 (3)

«Αθλοφόρε άγιε, και ιαματικέ Παντελεήμων, πρέσβευε τω ελεήμονι Θεώ, ίνα πταισμάτων άφεσιν, παράσχη ταις ψυχαίς ημών…τον μεγαλομάρτυρα αδελφοί, ιαματικόν τέ, απασών των ασθενειών, φύλακα ημών τέ, και πάντων των αιτούντων, θερμώς Παντελεήμονα μεγαλύνομεν».
Και η ιστορική κωμόπολη της Τσαριτσάνης τίμησε τη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού, στον πανηγυρίζοντα φερώνυμο ιερό ναό.
Στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ιερείς ενοριών της Τσαριτσάνης και της Ελασσόνας.
Στο Θείο Κήρυγμα, ο μητροπολίτης Ελασσώνος στάθηκε ιδιαίτερα στο βίο του Ιαματικού Αγίου, που δεν απαρνήθηκε τον Χριστό παρά τα φρικτά μαρτύρια που υπέστη, που ήταν ιατρός και βοηθούσε τους ανθρώπους, θεραπεύοντας τους, παρέχοντας και προσφέροντας τις ιατρικές υπηρεσίες του δωρεάν(…χωρίς κάποια αμοιβή).
Στο τέλος της Λειτουργίας, ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης προσέφερε γλυκίσματα και αναψυκτικά στο εκκλησίασμα
[wpg_thumb]
Το «παρών» στον χθεσινό εορτασμό της Τσαριτσάνης έδωσαν: ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Παπαδημόπουλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο αντιδήμαρχος Γιάννης Σαπουνάς, ο δημοτ. σύμβουλος Κώστας Καραγιάννης, ο πρόεδρος της τοπ. κοινότητας Τσαριτσάνης Αχιλλέας Μητσιμπόνας, οι τοπικοί σύμβουλοι Μαρία Βίτκου – Πάσχου και Λάζαρος Χατζηαθανασίου, ο πρόεδρος της Αδελφότητας Τσαριτσανιωτών Αθηνών – δικηγόρος Δημήτρης Χατζηλέλεκας, από τον Μορφωτικό Σύλλογο Τσαριτσάνης το μέλος της διοίκησης Αντώνης Καραμήτσιος, καθώς και δεκάδες πιστοί και προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή.

Add Comment