Στο ιερό νησί της Τήνου ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων

ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΕΣ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ (6)

Στο ιερό νησί της Τήνου βρέθηκε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, προκειμένου να πάρει μέρος σε ιερές Ακολουθίες και σε πανηγυρικές θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχοντας στον εορτασμό της 192ης επετείου του Οράματος της Οσίας Πελαγίας, προχθές το βράδυ, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας προεξήρχε στον πανηγυρικό αρχιερατικό Εσπερινό, όπου συγχοροστάτησε και ο μητροπολίτης Σύρου, Τήνου κ. Δωρόθεος, με την παρουσία των αρχών της Τήνου και εκατοντάδων πιστών από όλες τις περιοχές της χώρας και όχι μόνο.
Στο «καλωσόρισμα» του ο «οικοδεσπότης» ιεράρχης αφού ευχαρίστησε τον κ. Χαρίτωνα, που ήλθε από την κατά τον Όμηρο «Λευκή Ολοοσσώνα», έκανε αναφορά «στην καλή διακονία του κοντά στον αοίδιμο προκάτοχό του κυρό Βασίλειο και την επί ένα έτος καλλίκαρπη αρχιερατεία του στην Ελασσόνα», ευχήθηκε δε «η Παναγία να τον σκέπει και να τον προστατεύει υπό το ωμοφόριό της, ώστε να διαποιμαίνει θεοφιλώς και να καθοδηγεί ως ποιμένας και πατέρας το λαό της Μητρόπολης Ελασσώνος, την οποία περιβάλλει ο αιγλήεις, πολύδενδρος, αγνάνιφος και νιφόεις Όλυμπος, όχι με τους μύθους των θεών του, αλλά με τα μοναστικά ενδιαιτήματά του». 
[wpg_thumb]
Με τη σειρά του, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, αφού ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή, με πνευματικό και θεολογικό λόγο αναφέρθηκε στις τάξεις των Αγίων, που περικοσμούν την Εκκλησία, και την μαρτυρία της συνειδήσεως, την όποια, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «Η Οσία Πελαγία βίωσε πράξει και θεωρία».
Χθες το πρωί, ο μητροπολίτης Ελασσώνος συγχοροστάτησε στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου Τήνου(στο ναό της Αγίας Πελαγίας).
Στο τέλος της Λειτουργίας, ο κ. Χαρίτων ευχαρίστησε τον κ. Δωρόθεο για την πρόσκληση να παραστεί στις πανηγυρικές εκδηλώσεις της Τήνου και για την φιλοξενία στο ιερό νησί και συγχάρηκε τον αρχιερατικό επίτροπο της Τήνου για την εκκλησιαστική τάξη και ευπρέπεια όλων των εκδηλώσεων.
Λίγο πιο νωρίς, είχε πραγματοποιηθεί η λαμπρή Λιτάνευση της Αγίας Εικόνας από το ναό της Μεγαλόχαρης, παρουσία χιλιάδων επισκεπτών και προσκυνητών.

Add Comment