ΚΚΕ Επαρχίας Ελασσόνας: «Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά τον λαό»

ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΚΕ

Τη δική της πολιτική συγκέντρωση – κινητοποίηση έκανε η Τομεακή Επιτροπή Ελασσόνας του ΚΚΕ, μόλις …λίγες ώρες πριν την αιφνίδια ανακοίνωση – διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη χώρα.
Μιλώντας στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο γραμματέας του ΚΚΕ Ελασσόνας και δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Αβρανάς απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους στάθηκε στη διαφαινόμενη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών, που μοιραία θα οδηγήσει σε νέα μέτρα – «λαιμητόμο» για εργαζόμενους και συνταξιούχους και για τη λαϊκή οικογένεια.
«Η κυβέρνηση κοροϊδεύει ωμά τον λαό, όταν ισχυρίζεται ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, αφού οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αυξήσεις εισφορών σε μισθούς και συντάξεις, οδηγούν σε νέες μεγάλες απώλειες για το ήδη πετσοκομμένο λαϊκό εισόδημα και τα εναπομείναντα δικαιώματα του λαού…», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο ομιλητής, και συνέχισε με νόημα: «Αποδεικνύεται ότι …η περήφανη και σκληρή διαπραγμάτευση από την πρώτη στιγμή, ήταν ναρκοθετημένη για τα λαϊκά συμφέροντα, γιατί τόσο η πλευρά των δανειστών όσο και η πλευρά της κυβέρνησης κάθονταν από την ίδια μεριά του τραπεζιού.

[wpg_thumb]
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει, γιατί δήθεν αποφεύχθηκαν τα χειρότερα για το λαό, που ήταν η πρόταση των δανειστών η ένα grexit. Στην ουσία η κυβέρνηση προσχωρεί στα εκβιαστικά διλήμματα που έλεγαν τόσα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στηρίζουν τη νέα συμφωνία της κυβέρνησης, που αναμασά τον ίδιο εκβιασμό αλλά με διαφορετικό επικοινωνιακό στυλ. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι τα συλλαλητήρια που οργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην κάνει δήθεν πίσω η κυβέρνηση, τη στιγμή που η ίδια η κυβέρνηση κατέθετε, τη μία πίσω από την άλλη, τις αντιλαϊκές της προτάσεις.
Η πραγματική διέξοδος βρίσκεται στο δρόμο της οργανωμένης πάλης για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας που θα διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης, ανάκτηση των απωλειών, ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για να δοθεί οριστική λύση υπέρ του λαού απαιτείται πραγματική ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση!».
Στην κινητοποίηση της Ελασσόνας, παρόντες αυτοδιοικητικοί, εργαζόμενοι, συνδικαλιστές, αγρότες, εκπαιδευτικοί, αντιστασιακοί, μέλη και φίλοι του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, κ.ά.

Add Comment