Δίκτυο Περραιβία: Ενημερωτική ημερίδα και βράβευση της δημοσιογράφου Αθ. Κρικέλη

Athinakrikeli_teamUSA

Μια ενδιαφέρουσα Ενημερωτική Ημερίδα με τίτλο “Εξειδικευμένη Ενημέρωση Στελεχών- Ενδυνάμωση Δομών Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”-Capacity Building-Σύσταση Ομάδων Έργου”, διοργανώνει το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” για τα επιστημονικά στελέχη του (πολύ υψηλής εξειδίκευσης) ,υπό την Αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων την ερχόμενη Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015 και ώρα 18.30 μ.μ. -21.30 μ.μ. στο Κεντρικό Κτίριο του ‘Μύλου του Παππά” -2ος όροφος -Αμφιθέατρο-ΛΑΡΙΣΑ .

Συνεργασία Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κοινωνίας των Πολιτών

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”, η μεγάλη Παγκόσμια Ομοσπονδία των Ελασσονιτών με έδρα την Ελασσόνα και τη Θεσσαλία , παρά την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση ,στην οποία έχει περιέλθει η χώρα ,πιστεύει ότι πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια από όλους για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής κρίσης και τη δημιουργία μιας νέας προοπτικής για τη χώρα και τη Νέα Γενιά, την οποία οφείλουν όλοι να στηρίξουν .
Για το λόγο αυτό είναι αναγκαία ,όσο ποτέ άλλοτε, η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α’ και Β’ Βαθμού) με τις υγιείς Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ,προκειμένου να αξιοποιηθεί πλήρως το λεγόμενο “κοινωνικό κεφάλαιο” για τη δημιουργία πόρων ,ιδιαίτερα στο χώρο των νέων επιστημόνων ,που εξαναγκάζονται σε φυγή στο εξωτερικό για εύρεση εργασίας.

Παρά τις δυσκολίες αυτές και παρά την ανυπαρξία στήριξης από την Πολιτεία των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, αυτές μπορούν να συμβάλουν στην έξοδο της χώρας από την κρίση και τη δημιουργία αναπτυξιακής προοπτικής που μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει από την περιφέρεια, γι’ αυτό και το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” συνεχίζει τη μεγάλη προσπάθεια να δίνει ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες και να αξιοποιεί Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους, με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Ήδη, έχει ολοκληρώσει τις συναντήσεις του με όλους τους εξωτερικούς Επιστημονικούς Συνεργάτες που ανταποκρίθηκαν στην Πρόσκλησή του ,στα πλαίσια της εξωστρέφειας του Δικτύου ,προκειμένου να συσταθούν οι Επιστημονικές Επιτροπές, που αποτελούν βασικό εργαλείο δράσης και λειτουργίας του.

Στην Ημερίδα θα δημιουργηθούν Επιστημονικές Επιτροπές, με συγκεκριμένη στόχευση, έτσι ώστε να μπορεί το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να υποστηρίξει τους βασικούς Πυλώνες δράσης του που είναι :
Πολιτισμός, Περιβάλλον ,Κοινωνική Αλληλεγγύη ,Κοινωνική Οικονομία, Διακρατικές Συνεργασίες, Βιώσιμη Ανάπτυξη, Επιχειρηματικότητα, Δια Βίου Μάθηση, Τουρισμός, Συμβουλευτική , Συνέδρια ,
Δράσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό ,Ανθρωπιστική Βοήθεια, Καταπολέμηση της φτώχειας ,Ευπαθείς Ομάδες , Δίκτυα Εθελοντισμού , Ανεργία, Έρευνα και Καινοτομία, Παιδεία, Αγροτική Ανάπτυξη, Μεταφορές και Δίκτυα, Μετανάστευση και όλα όσα εμπεριέχονται σε όλα αυτά ,με την ευρεία έννοια του όρου.
Βράβευση της Δημοσιογράφου κ. Αθηνά Κρικέλη

Το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά της διεθνούς φήμης δημοσιογράφου-ανταποκρίτριας σε πολλά επικίνδυνα μέρη του πλανήτη ,Ελληνίδας κ. Αθηνάς Κρικέλη ,στην ανάδειξη του Ολύμπου ,της Θεσσαλίας και της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, μέσα από πολυβραβευμένα Ντοκιμαντέρ, θα την τιμήσει, με μια σεμνή τελετή και με την παρουσία δεκάδων επιστημόνων-συνεργατών του. Σημειώνεται ότι η κ. Κρικέλη είναι η Ιδρύτρια-Διευθύντρια του Ellopia Media Group της Νέας Υόρκης και είναι συνεργάτης του National Geographic

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:
18.30- 18.45 . μ.μ. Προσέλευση -Διαπίστευση Συνεργατών
18.45-19.15 μ.μ. Βράβευση Δημοσιογράφου κ. Αθηνάς Κρικέλη -Προβολή του πολυβραβευμένου
Ντοκιμαντέρ “Ελασσόνα, το μυστικό μονοπάτι του βουνού Όλυμπος’
19.15-21.00 μ.μ. Ενημέρωση Στελεχών από Εξειδικευμένους Επιστήμονες-Διαχειριστές Ευρωπαϊκών
Προγραμμάτων (Πανεπιστημιακούς, τεχνοκράτες, στελέχη εταιριών, Περιφέρειας )
21.00-21.30 μ.μ. Συμπεράσματα -Σύσταση Ομάδων έργου -Καθορισμός περαιτέρω εξειδικευμένης
ενημέρωσης ανά Ομάδα Έργου

ΑΘΗΝΑ ΚΡΙΚΕΛΗ-
Μια σπουδαία και περήφανη Ελληνίδα στην πρώτη γραμμή της Ενημέρωσης

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη .
Παρακολούθησε σπουδές δημοσιογραφίας στο Λονδίνο την περίοδο 1987 με 1990, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.
Το 1999 δημιούργησε και υπήρξε διευθύνουσα σύμβουλος την πρώτη διαδικτυακή ελληνοαμερικανική τηλεόραση[εκκρεμεί παραπομπή] και την εταιρεία Ellopia Media Group.
Τα ντοκιμαντέρ της έχουν βραβευθεί τρεις φορές από την Ελλάδα, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ενώ επίσης έχει βραβευτεί το 1997, και από τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ρούντολφ Τζουλιάνι για την προσφορά της στην διαμόρφωση της κουλτούρας της Νέας Υόρκης.[1]
Το 2006 κέρδισε δύο βραβεία Telly Awards στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το 2007 κερδίζει άλλα δυο ίδια βραβεία για τα ντοκιμαντέρ “Εντατική μιας ζωής” και “Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο”.
Υπήρξε η μόνη Ελληνίδα που αποτέλεσε μέλος της κριτικής επιτροπής των βραβείων Emmy Awards. 1ο βραβείο στις Κάννες το 2011 καλύτερο πολιτικό ντοκιμαντέρ “Οι εγκλωβισμένοι στην Κύπρο”.
Είναι ανταποκρίτρια της Φωνής της Αμερικής στην Νέα Υόρκη, ενώ η ραδιοφωνική της εκπομπή “Τα δικά μας” φιλοξενείται στο Μουσείο Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης της Αμερικής ως το πιο αντιπροσωπευτικό της ελληνικής γλώσσας. Επίσης είναι πολιτική ανταποκρίτρια της ΕΡΤ 3.
Είναι μέλος της Εθνικής Ακαδημίας των Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών (National Academy Of Television Arts and Sciences, ΝATAS), του Συλλόγου Τεχνολόγων Μηχανικών Πληροφορικής (Σ.Μ.Π.Τ.Ε.), του Φόρεϊν Εξπρές (Foreign Press) και του Συνδέσμου Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Correspondent Association, UNCA).
Σήμερα ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη.
Το ντοκιμαντέρ αυτό “Ελασσόνα, το μυστικό μονοπάτι του βουνού Όλυμπος’ πήρε το πρώτο βραβείο Award of Excellence (βραβείο Αριστείας ) στην Αμερική στο φεστιβάλ “Best Short films. προβλήθηκε στο PBS (κάτι σαν την ΕΡΤ στην Αμερική ) και μας έδωσαν τηλεθέαση (μόνο στην Νέα Υόρκη) 11 εκατομμύρια τηλεθεατές.
Παίχτηκε σε 4 αμερικανικά πανεπιστήμια της ΝΥ, και οι φοιτητές “υποχρεώθηκαν” να παραδώσουν εργασία με βαθμολογία στον καθηγητή τους με θέμα τον Όλυμπο.

Add Comment