Το βραβείο καλύτερου αυτοματισμού κατέκτησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας

Στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής

P1050943

Το βραβείο καλύτερου αυτοματισμού απέσπασε το 3ο  Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής που έγινε το Σάββατο 28 Μαρτίου στην Αθήνα με κεντρικό θέμα «Η  δική μου πόλη». Η ρομποτική συσκευή που παρουσίασαν ήταν μια θεριζοαλωνιστική μηχανή με προσομοίωση ταχυτήτων (1η, όπισθεν, νεκρά), προσομοίωση γκαζιού, ηχητικό φρένο, κουμπί έκτακτης ανάγκης καθώς και animation και διαδραστικό παιχνίδι σε γλώσσα προγραμματισμού scratch.
Η κατασκευή θα παρουσιαστεί και στο 5ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας (5digifestlar.blogspot.gr) το Σάββατο 4 Απριλίου στις 10 π.μ. στο Μουσικό Γυμνάσιο Λάρισας.
Η ομάδα ρομποτικής αποτελείται από τους μαθητές Ρωμυλία Τσιμπόλη, Γρηγόρη Τσιτσάνη, Κωνσταντίνο Τσανούλα, Ζαχαρία Σεμερτζίδη, Φρειδερίκο Σκρέτα, Μιλτιάδη Πλιάτσικα με υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον πληροφορικό του σχολείου κ. Καρακασίδη Παναγιώτη. Η ομάδα μετακινήθηκε στην Αθήνα με την οικονομική στήριξη της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ελασσόνας συνοδευόμενη από γονείς και τη διευθύντρια του σχολείου κ. Αλεξίου Λαμπρινή.
Ο διαγωνισμός υλοποιήθηκε  με πρωτοβουλία της WROHELLAS, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και τη συνδρομή της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής.

Add Comment