Μηνύματα και συγκίνηση σε εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσώνος

ΚΑΤΑΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Ο.Χ.Α. «ΛΥΔΙΑ»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΦΩΤΟ - 5 (2)

Συγκίνησε, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, η θεατρική παράσταση «Οι καημοί της σκλαβιάς», που απέδωσε το Θεατρικό Τμήμα της Φοιτητικής Ομάδας της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητος «ΛΥΔΙΑ», στη διάρκεια πανηγυρικής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος με τη συνεργασία των κατηχητικών σχολείων της, στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Την εκδήλωση, στην κατάμεστη Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη», άνοιξε σύντομη εμφάνιση των παιδιών των κατηχητικών της Ι.Μ. Ελασσώνος, που έδωσαν και το κλίμα της βραδιάς που θα ακολουθούσε.
«Η παράσταση έρχεται για να ζωντανέψει τις μνήμες και την ιστορία του Έθνους μας, από νέους ανθρώπους. Στην εποχή μας υπάρχουν νέοι που αντιστέκονται στη σήψη των καιρών και δημιουργούν, παράγοντας σπουδαίο πνευματικό και πολιτιστικό έργο», τονίστηκε ανάμεσα στα άλλα.
Η βραδιά έκλεισε με την εμφάνιση της χορωδίας της Φοιτητικής Ομάδας της Ο.Χ.Α. «ΛΥΔΙΑ», που ερμήνευσε ύμνους και επίκαιρα κομμάτια και καταχειροκροτήθηκε.
Χαρακτηριστικά τα σύντομα λόγια του μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος: «Η δοξολογία προς το Θεό, η εθνική υπερηφάνεια και η συγκίνηση είναι τα συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν μετά την εξαιρετική εμφάνιση των φοιτητριών της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αδελφότητας «Λυδία», που αποτελούν παράδειγμα που μας χαροποιεί. Μας δίδαξαν πως δεν χάθηκε τίποτα και πως υπάρχει ελπίδα. Τις ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την επίσκεψη και την παρουσία τους στην Ελασσόνα. Ακόμη, ευχαριστώ τα κατηχητικά σχολεία της Μητροπόλεως μας, τον επικεφαλής τους αρχιμανδρίτη π. Βησσαριώνα Καραλάσκο και τις κατηχήτριες για το πνευματικό τους έργο, για ό,τι πολύτιμο και καρποφόρο προσφέρουν στην περιοχή».
[wpg_thumb]
Στην ξεχωριστή βραδιά της Ι.Μ. Ελασσώνος και των κατηχητικών της έδωσαν το παρών: ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημ. Λέκκας, Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Ανέστ. Σερετίδης, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι.Μ. Ελασσώνος – πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου – αρχιμανδρίτης π. Νικάνωρ Παπανικολάου και οι πατέρες της Μονής αρχιμανδρίτες π. Βασίλειος και π. Χριστόφορος, ο αρχιμανδρίτης – ιεροκήρυκας π. Ισαάκ, δεκάδες ιερείς και εκκλησιαστικά συμβούλια από ενορίες της Μητροπόλεως και πολύς κόσμος που γέμισε ασφυκτικά το χώρο της εκδήλωσης.

Add Comment