Η ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

2015 ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ-ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά συμμετέχει η Παιδική Χορωδία Ελασσόνας με δύο ιδιαίτερες εμφανίσεις στα δρώμενα της Μεγάλης Εβδομάδας και στην κορύφωση του Θείου δράματος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Μια νέα μουσική παράδοση για την πόλη που εμπνεύστηκε και υποστήριξε ο μακαριστός μητροπολίτης Ελασσόνας κυρός Βασίλειος και συνεχίζεται με ιδιαίτερη θέρμη από τον νυν μητροπολίτη κ. Χαρίτωνα.
Η παιδική χορωδία θα ψάλλει την Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου, κατά την Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτωνα, το «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου» του Θεμιστοκλή Πολυκράτη (1863-1926). Ο συνθέτης ο οποίος καθιέρωσε την “a capella” τετραφωνία δυτικού τύπου στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησιαστική μουσική. Η τρίφωνη χορωδιακή προσαρμογή σεβόμενη την πρωτότυπη αρμονία και τις μελωδικές γραμμές του εξαιρετικού έργου του Πολυκράτη είναι του Κων/νου Μάτη.
Την επομένη 10 Απριλίου, στην Ακολουθία του Επιταφίου, οι παιδικές «αγγελικές» φωνές θα ψάλλουν τα «Εγκώμια της Αγίας και Μεγάλης Παρασκευής» σε εναρμόνιση Δ. Καρβούνη.
Με τη χορωδία της Ελασσόνας θα συμπράξουν οι υψίφωνες Μαρία Ρουκά και Μαρίσσα Μπίλη προσδίδοντας ξεχωριστή ατμόσφαιρα στον επιτάφιο θρήνο. Τη διεύθυνση και διδασκαλία της χορωδίας έχει ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης.

Θέματα #Ελασσόνα #θείο δράμα #Παιδική χορωδία Ελασσόνας #ψαλμοί