«Ξαναπάμε βιβλιοθήκη… παρέα με τους συγγραφείς;» για τρίτη Κυριακή

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Μια υπέροχη έκπληξη περίμενε τους μικρούς φίλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελασσόνας το πρωινό της περασμένης Κυριακής 8 Φεβρουαρίου στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης. Καλεσμένη του προγράμματος “Ξαναπάμε Βιβλιοθήκη παρέα.. με τους συγγραφείς;” αυτή τη φορά η συγγραφέας κ. Χρυσή Γιάντσιου. Η κ. Χρυσή Γιάντσιου παρουσίασε, μέσα από την απαράμιλλη θεατρική αμεσότητα του λόγου της, το παιδικό βιβλίο της με τίτλο: «Ο γυρισμός της Μινοδώρας» από τις εκδόσεις Ψυχογιός, συντροφιά με τους ηθοποιούς Ειρήνη Καραμάνου και Βασίλη Γιαβρή. Τα παιδιά αλλά και αρκετοί ενήλικες παρευρισκόμενοι, ταξίδεψαν συντροφιά με τους ήρωες του βιβλίου, τον Στρατή και την κυρία Ελισσώ, σε τόπους του χθες και του σήμερα, μέσα από την τέχνη και την ελληνική μυθιστορία και παράδοση.

Να σημειωθεί ότι, η κυρία Γιάντσιου γεννήθηκε στις Σέρρες αλλά έζησε στην Ελασσόνα για αρκετά χρόνια. Ανέπτυξε πλούσια πολιτιστική δράση, αφού για δέκα χρόνια ήταν υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας του Πολιτιστικού Οργανισμού Ελασσόνας, η οποία απέσπασε το 2ο βραβείο στους περιφερειακούς πανελλήνιους μαθητικούς αγώνες το 2003. Τέλος, για το έργο της έχει τιμηθεί επανειλημμένως σε ποιητικούς και λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Τρίτη, στη σειρά, καλεσμένη μας αυτήν την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου, η συγγραφέας κ. Χρυσάνθη Τσιαμπαλή -Κελεπούρη που γεννήθηκε στη Λάρισα, όπου και ζει. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Α.Π Θ. Όταν ήταν παιδί μαγευόταν από τα παραμύθια και τις ιστορίες που διάβαζε και κάπου – κάπου επιχειρούσε να γράψει τις δικές της. Χρόνια αργότερα, κάποια Χριστούγεννα, τρύπωσε πονηρά στο μυαλό της η ηρωίδα του πρώτου της βιβλίου, η χρυσαφένια μπαλίτσα. Έτσι ξεκίνησε το όμορφο ταξίδι στον κόσμο της φαντασίας και του παραμυθιού, με την ελπίδα ο δρόμος να είναι μακρύς… Από το 2009 είναι μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Από τις Εκδόσεις Ψυχογιός κυκλοφορούν εννέα βιβλία της. Το «Ένα ποντίκι αλλιώτικο από τα άλλα», διακρίθηκε με το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου για το 2009. Στο βιβλίο της «Η Ιφιγένεια και ο καλικάτζαρος» είναι βασισμένη η ομώνυμη θεατρική παράσταση που ανέβηκε από το Μικρό Θέατρο Λάρισας και τα Χριστούγεννα του 2012 και του 2013 ταξίδεψε σε όλη σχεδόν την Ελλάδα.
Και λίγα λόγια για το βιβλίο «Η μαγισσούλα που έτρωγε γράμματα» που θα μας παρουσιάσει: Η μαγισσούλα Φριντανίτα και οι φίλες της είναι πολύ στενοχωρημένες. Ξαφνικά έχασαν τις μαγικές τους ικανότητες! Γιατί, ενώ ζητούν μήλα, φανερώνεται μια καμήλα; Ποιος φταίει που τα ξόρκια αποτυγχάνουν και αντί για παγίδες γέμισε το κάστρο με…γίδες; Ένα παραμύθι που με διασκεδαστικό τρόπο φανερώνει στα παιδιά την αξία των συλλαβών και των φωνημάτων, και πως αυτά επηρεάζουν τη σημασία των λέξεων.
Η παρουσίαση θα γίνει 10.30π.μ.-11.45μ.μ και μπορούν να την παρακολουθήσουν παιδιά ηλικίας 5-9 ετών. Μικροί μας φίλοι και φίλες, μπορείτε να πάρετε ένα μαξιλαράκι και να έρθετε στη βιβλιοθήκη για να δούμε μαζί ποια γράμματα έχει «φάει» η μαγισσούλα Φριντανίτα! Σας περιμένουμε!!

Η ομάδα εθελοντών «Πάμε βιβλιοθήκη»
Μπλιούμη Ελένη
Νταγιάννη Καίτη
Παναγιώτου Ευαγγελία
Σαράτσης Γεώργιος
Σερλέτη Ευθυμία

Add Comment