Παντός καιρού το Φυτώριο Χιονοδρομίας του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας

ΦΥΤΩΡΙΟ ΧΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Στη Βασιλίτσα για 2η φορά ταξίδεψε το Φυτώριο Χιονοδρομίας του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας στο πλαίσιο των προγραμματισμένων μαθημάτων του. 72 συνολικά άτομα συμμετείχαν στην εκδρομή.

8 Φεβρουαρίου και οι καιρικές συνθήκες δύσκολες με αρκετό χιόνι, πολύ κρύο, δυνατό αέρα και ομίχλη. Παρόλα αυτά οι μικροί χιονοδρόμοι τα κατάφεραν περίφημα, γλίστρησαν και πάλι και εξοικειώθηκαν ακόμη περισσότερο με το σκι.

Την εξόρμηση αυτή τίμησε με την παρουσία του ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας Βίκτωρας Ματθαίου, ο οποίος στάθηκε αρωγός στη διεξαγωγή των μαθημάτων, καθοδήγησε και συμβούλεψε με την εμπειρία του όλα τα παιδιά. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή τη φορά ένας από τους δασκάλους του Φυτωρίου ήταν ο γιος του Νικόλας, ο οποίος είναι τελειόφοιτος της Ιατρικής Σχολής.

Τα παιδιά συνέχισαν την εκπαίδευσή τους στη Χιονοδρομία, έκαναν παρέες και νέους φίλους, αντιμετώπισαν δύσκολες συνθήκες και έμαθαν πως το βουνό δεν έχει μόνο καλές μέρες.

Και πού αλλού θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το τελευταίο μάθημα του πρώτου Κύκλου Μαθημάτων παρά στο μυθικό βουνό του Ολύμπου. Την Κυριακή, λοιπόν, 15 Φεβρουαρίου ανεβαίνουμε στον Όλυμπο. Φαίνεται πως η περιπέτεια για την αναζήτηση του χιονιού έφτασε στο τέλος της, καθώς πλέον ο Όλυμπος κατάλευκος άνοιξε τις πύλες του. Το χιόνι αρκετό, οι εγκαταστάσεις θα λειτουργήσουν όλες κανονικά. και καλούμε όλον τον κόσμο να παρακουλουθήσει από κοντά τις προσπάθειες των μικρών χιονοδρόμων.

Το πρόγραμμα του Συλλόγου για τον μήνα Φεβρουάριο έχει ως εξής:

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου εξόρμηση και μάθημα του Φυτωρίου Χιονοδρομίας στον Όλυμπο.

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου η Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας &Αναρρίχησης, ο Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας και το Κ.Ε.Ο.Α.Χ. Ολύμπου διοργανώνουν και πραγματοποιούν στον Όλυμπο για τέταρτη συνεχή χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι. Προσκεκλημένοι όλοι σας σε ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός. Εξαιρούνται της πρόσκλησης οι πολιτικοί άρχοντες του τόπου μας, οι οποίοι έβαλαν φρένο και βοήθησαν με την ολιγωρία τους στο να ακυρωθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο, γυρίζοντας για ακόμη μια φορά την πλάτη στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας του Συλλόγου στην παραδοσιακή ταβέρνα «Αρχονταρίκι» παρέα με τους Σαμολαδαίους και τους Μαρογιάννη-Παλάγκα.

Το Σαββατοκύριακο 28 Φεβρουαρίου με 1 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στον Όλυμπο η Χιονογιορτή του Φυτωρίου Χιονοδρομίας με διανυκτέρευση στο καταφύγιο του Κ.Ε.Ο.Α.Χ. Οι μαθητές του φυτωρίου θα λάβουν μέρος σε παιχνίδια στο χιόνι με απλούς κανόνες και θα απονεμηθούν σε όλους αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Οικονόμου 1 – Τ.Κ. 40200 Ελασσόνα
Τηλ. 24930.25448 – 6974728071 Fax. 2493.29614
www.xoselassonas.gr e-mail: info@xoselassonas.gr

Add Comment