Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Ελασσόνας

Ευαγγέλου: Αναδεικνύουμε τις παραδόσεις του τόπου μας

αποκριάτικη φωτια

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνουν διαγωνισμούς, χορό, κληρώσεις και δώρα, φαγητό και ποτό, ο Δήμος Ελασσόνας γιορτάζει τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα.

Σε σχετικό του μήνυμα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου τονίζει:

«Ο Δήμος Ελασσόνας έχει προγραμματίσει για αυτές τις Απόκριες ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο έχει διπλό στόχο: αφενός να προσφέρει διασκέδαση σε μια εποχή όπου αυτό είναι απαραίτητο και αφετέρου να αναβιώσει μια σειρά από έθιμα της περιοχής έτσι ώστε να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι.

Κύριο μέλημά της δημοτικής μας αρχής είναι να δημιουργήσει τον συνεκτικό εκείνον ιστό που είναι τόσο απαραίτητος σε αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές. Όλοι μαζί μπορούμε σίγουρα να πετύχουμε περισσότερα. Οι παραδόσεις του τόπου μας βοηθούν προς την κατεύθυνση αυτή και για τον λόγο αυτό θέλουμε να τις αναδείξουμε και να τις προβάλλουμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Εύχομαι στον καθένα από σας και στις οικογένειές σας καλή Αποκριά και σας καλώ να συμμετάσχετε στις εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει για να περάσουμε όλοι μαζί στιγμές όμορφες».

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΩΡΑ: 19.00 μ.μ.-23:00 μ.μ.

«ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ» Μεγάλο αποκριάτικο γλέντι διοργανώνει ο Δήμος Ελασσόνας στην Κεντρική Πλατεία. «Όλοι μαζί τσικνίζουμε», λουκάνικα και κρασί δωρεάν για όλο τον κόσμο, ενώ από την εξέδρα- και όχι μόνο- η πολυμελής ορχήστρα «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ» με τα χάλκινα που θα γίνουν ένα με τον κόσμο και θα μας ξεσηκώσουν για χορό και τραγούδι.

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΩΡΑ: 19.00 μ.μ.

«ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΑΡΑΔΩΝ» Ξέφρενο πάρτυ με Latin ήχους και χορούς με το DANCE CLUB LARISSA-τη μεγαλύτερη σχολή των κυπελλούχων Ελλάδος Έφης Γιανναράκη & Rihard Szilagyi, δασκάλους του “Dancing with the stars 1” και μεγάλου νικητή του φετινού“Dancing with the stars 5”.
Καλούμε τους δημότες και τους επισκέπτες να έρθουν ντυμένοι μασκαράδες. Οι τρεις καλύτερες εμφανίσεις θα βραβευθούν.

1Ο Δώρο:2μερο ταξίδι 2 ατόμων στο ΜΠΑΝΣΚΟ
της Βουλγαρίας
2ο Δώρο: 3μερη παραμονή 2 ατόμων στο Καρπενήσι
ξενοδοχείο «MONTANA»
3ο Δώρο: 3μερη παραμονή 2 ατόμων στη Λευκάδα
ξενοδοχείο «IONIAN BLUE»
…..και μιας και ο Άγιος Βαλεντίνος θα έχει την τιμητική του, θα τoν γιορτάσουμε με δεκάδες μπαλόνια και πολλές εκπλήξεις.

ΤΡΙΤΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΩΡΑ 19.00 μ.μ.

Α)ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ(1ΗΣ Μεραρχίας και 28ης Οκτωβρίου)
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ»Η αναβίωση του εθίμου, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τα χορευτικά τμήματα του Δήμου Ελασσόνας, με τα χάλκινα της παραδοσιακής ορχήστρας «ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΑΚΟΣ» και παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους.

Β)ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ-ΑΛΚΑΖΑΡ
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» Η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς στην Τσαριτσάνη με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους .

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΑΛΑΝΑ ΝΑΤΣΙΟΥΛΗ- ΕΛΑΣΣΟΝΑ
ΩΡΑ: 19:00 μ.μ.

«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ»Η αναβίωση του εθίμου, σε συνεργασία με την Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, με τα χάλκινα της παραδοσιακής ορχήστρας «ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΙΑΚΟΣ» και παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους .

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΩΡΑ: 19:00 μ.μ.

Β)ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΙΤΑΡΟΠΑΖΑΡΟΥ
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ»Η αναβίωση του εθίμου, σε συνεργασία με την Ακαδημία έρευνας Παραδοσιακών Χορών, με την παραδοσιακή ορχήστρα «ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΣΕΝΗΣ» και παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους

Β)ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ-ΠΑΝΑΓΙΑ
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους .

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
ΩΡΑ: 19:00 μ.μ.-23:00 μ.μ.

Α)«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ» Μεγάλη παραδοσιακή αποκριάτικη βραδιά με τις πολυμελείς ορχήστρες «ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ», «ΔΥΤΙΚΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ», που με τα χάλκινα θα μας μεταφέρουν σε άλλες εποχές. Όπως γλεντούν οι Ελασσονίτες από τον περασμένο αιώνα έως και σήμερα.

Β)ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΥΚΕΑΣ
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους .

Γ)ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους .

Δ)ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύλλογο

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Α) ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΟΣΙΟΥ
ΩΡΑ: 12.00 π.μ.-16:00 μ.μ.

«ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ» Ξεφάντωμα για όλα τα παιδιά. Εργαστήρια ζωγραφικής, μάσκας στέμματος και κορώνας για μικρές πριγκίπισσες και πρίγκιπες καθώς και εκπλήξεις για όλα τα παιδιά.
«ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ» οι μικροί δημότες μας θα ζωγραφίσουν σε ομάδες τον δικό τους χαρταετό. Τους χαρταετούς θα διαθέσει δωρεάν ο Δήμος Ελασσόνας και θα βραβευθούν οι τρεις καλύτερες δημιουργίες.

Β)ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΩΡΑ:19 :00μ.μ.
«ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ» της περιοχής Ελασσόνας, Κοζάνης, Κορίνθου από το Αγροτικό-Εθνογραφικό Μουσείο Αραδοσιβίων, το Κέντρο Τέχνης και Λόγου, τον Λαογραφικό Σύλλογο Στιμάγκας Κορινθίας «ΘΥΑΜΙΣ»
Επιμέλεια εκδήλωσης: Δρ. Κώστας Σαχινίδης

Γ) ΚΑΛΛΙΘΕΑ-ΠΛΑΤΕΙΑ
ΩΡΑ: 20:00 μ.μ.
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» Η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς από τον πολιτιστικό σύλλογο Καλλιθέας με παραδοσιακή ή μουσική. Γλέντι, χορό για όλους.

Δ)ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΗΛΕΑΣ
«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» με παραδοσιακά εδέσματα, δωρεάν για όλους .

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΩΡΑ: 20:00 μ.μ.

«ΑΝΑΜΜΑ ΦΩΤΙΑΣ» Η αναβίωση του εθίμου της φωτιάς θα ζωντανέψει στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, Κρανέας, Λιβαδίου, Καρυάς και Σαρανταπόρου

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΩΡΑ: 11:30 π.μ.

Α) ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΡΟΣΙΟΥ
«ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ» Παραδοσιακά κούλουμα με δωρεάν φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα και πολύ κέφι και χορό με τη συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας “ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΡΣΕΝΗΣ»

Β)«ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ» Τα παραδοσιακά κούλουμα θα γιορτάσουν παράλληλα και οι δημοτικές και τοπικές κοινότητες του Δήμου Ελασσόνας

Add Comment