Στο «τραπέζι» οι εκδηλώσεις των γιορτών στο Δήμο Ελασσόνας

ΝΕΑ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: «ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Στο «τραπέζι» ξανά οι εκδηλώσεις των γιορτών στο Δήμο Ελασσόνας, με νέα ευρεία σύσκεψη φορέων και συλλόγων του Καλλικρατικού Δήμου Ελασσόνας, που έγινε στο Δημαρχείο Ελασσόνας, με την παρουσία του δημάρχου κ. Νίκου Ευαγγέλου, της αντιδημάρχου Πολιτισμού – Εθελοντισμού κ. Φρόσως Καρκαβανίδου – Σκρέτα, δημοτικών συμβούλων, και του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Δημ. Οικονόμου.
Απευθυνόμενος προς τους εκπροσώπους φορέων – συλλόγων και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων Κοινοτήτων, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Ευαγγέλου τόνισε, χαρακτηριστικά, ανάμεσα στα άλλα:
«Θέλουμε να συμμετέχει όλη η Επαρχία μας στις εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα και τον ερχομό του Νέου Έτους. Στόχος και σκοπός της νέας Δημοτικής Αρχής είναι να δώσουμε χαμόγελο, χαρά και ελπίδα στον κόσμο, που ζει μέσα στα προβλήματα, να προσφέρουμε μια νότα αισιοδοξίας. Το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου, την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου, θα γίνει όπως γίνεται στις μεγάλες πόλεις, θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα και πολλές καλλιτεχνικές εκπλήξεις. Οι δράσεις θα γίνουν στην πόλη της Ελασσόνας και στα χωριά μας. Οι εκδηλώσεις γίνονται για να φέρουν πιο κοντά, για να ενώσουν τον κόσμο. Κυρίαρχα σημεία πρέπει να είναι η ευρεία συμμετοχή και ο εθελοντισμός που θα αναπτυχθεί όλο αυτό το διάστημα. Προσπαθούμε να γίνουμε μια ομάδα και ζητούμε από τον κόσμο να βοηθήσει. Είναι μια προσπάθεια που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να γίνει όλο αυτό με τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων – Νέου Έτους θεσμός. Θέλουμε να ενισχυθεί η τοπική αγορά, οι επαγγελματίες της περιοχής. Σκοπός μας και στόχος είναι να γίνουν πολλές δράσεις στην Ελασσόνα για να είναι συντονισμένες και επιτυχημένες και να έρθει κόσμος από όλη την περιοχή για να τις παρακολουθήσει και να τις χαρεί. Το ξαναθυμίζω: Θέλουμε την βοήθεια από όλους με ιδέες και προτάσεις. Θέλω να διαβεβαιώσω πως το κόστος για όλες τις εκδηλώσεις θα είναι πολύ μικρό. Ως Δήμος Ελασσόνας, δίνουμε βάρος στις εκδηλώσεις των εορτών που έρχονται, γιατί σε αυτή την δύσκολη εποχή θέλουμε να ανεβάσουμε την ψυχολογία του κόσμου και αυτός είναι ο στόχος μας».
[wpg_thumb]
Από τη μεριά της, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Εθελοντισμού κ. Φρόσω Καρκαβανίδου – Σκρέτα τόνισε: «Πρέπει να κάνουμε κάτι να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια. Οι εκδηλώσεις γίνονται από όλους μας. Ο κάθε φορέας ενημερώνει σχετικά με την ημερομηνία της εκδήλωσης που θα αναλάβει να πραγματοποιήσει, προκειμένου να ενταχθεί στο συνολικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων. Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με όλους».
Ακολούθησε συζήτηση και ενδιαφέρουσες προτάσεις από τους φορείς για συγκεκριμένες δράσεις και εκδηλώσεις.
Ανάμεσα τους, ξεχωρίζουν: Ανοιχτό παζάρι ρούχων – τροφίμων για την ενίσχυση οικογενειών με προβλήματα / Εκδηλώσεις με παραδοσιακό «χρώμα» / Παραδοσιακή συνάντηση «κουδουναραίων» – «καπεταναίων» / Διαγωνισμός καλλιτεχνών / Χριστουγεννιάτικη «ποδηλατάδα» και αγώνας δρόμου, κ.ά.

Add Comment