Στη Νορβηγία το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” στο πλαίσιο ανάπτυξης Διμερών Σχέσεων

TRONDHEIM2 (5)

Μια ιδιαίτερα σημαντική προσπάθεια εξωστρέφειας του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” βρίσκεται σε εξέλιξη ,αφού στελέχη του ,με τη στήριξη του Ιδρύματος Μποδοσάκη βρίσκονται ,ήδη,τις τελευταίες μέρες στην κεντρική Νορβηγία (Trondheim) ,με σκοπό την ανάπτυξη Διμερών Σχέσεων μεταξύ Ελληνικών Εθελοντικών Oργανώσεων και Φορέων της Νορβηγίας .

Σημειώνεται ότι στόχος της συγκεκριμένης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η ανάπτυξη διμερών πρωτοβουλιών, στo πλαίσιο του μέτρου (α), γνωστού ως “seed money” («αρχικό κεφάλαιο για συνεργασίες»), και αφορά στην ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ ελληνικών ΜΚΟ αφενός και φορέων από τις Δωρήτριες χώρες αφετέρου, για την υποβολή κοινών προτάσεων εν όψει των νέων Προσκλήσεων του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Συγκεκριμένα ,ο Πρόεδρος του Δικτύου,Οικονομολόγος κ.Κων. Σκριάπας και ο νομικός σύμβουλος -επιστημονικός συνεργάτης του Δικτύου Δικηγόρος LL.M. κ. Νίκ. Γάτσας , έχουν σειρά προγραμματισμένων πολύωρων επαφών και συζητήσεων με Νορβηγικές Οργανώσεις, όπως είναι ο Διεθνής Φορέας International Development of Norway (Κεντρικά Γραφεία στο Trondheim Νορβηγίας) και το Foundation PeacePainting -Norway (Τerrak Νορβηγίας ) με σκοπό να υλοποιήσουν από κοινού δράσεις για την Προαγωγή των δημοκρατικών αξιών,συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την Ενδυνάμωση των δομών και ανάπτυξη των ικανοτήτων (capacity building) των ΜΚΟ και προώθηση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την κοινωνία των πολιτών.
To Δίκτυο συναντήθηκε επί ώρες με τους εκπροσώπους των Οργανώσεων IDN κ. Stolan Anders και του Ιδρύματος PeacePainting k. Catrine Gangstø ,οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερη εκτίμηση και σεβασμό στο έργο που το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” επιτελεί και έχουν συμφωνήσει στη στενή συνεργασία για υλοποίηση κοινών δράσεων ,μέσα από τα Προγράμματα του Ιδρύματος Μποδοσάκη ,φέρνοντας τους λαούς της Ευρώπης πιο κοντά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη εβδομάδα το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” συμμετείχε στο ιδιαίτερα σημαντικό Παγκόσμιο Συνέδριο EUROMED 2014 , που αφορά τον Πολιτισμό και την ψηφιακή αποτύπωσή του , μετά από επίσημη πρόσκληση του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου ,που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου από 3 έως 8 Νοεμβρίου 2014 ,υπό την Αιγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και στο οποίο το Δίκτυο εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό του κ. Κων. Σκριάπα και τον Καθηγητή Συντήρησης Μνημείων του ΤΕΙ Αθηνών κ. Νομπιλάκη Ηλία .

[wpg_thumb]

Σχετικά με το Ίδρυμα Μποδοσάκη
Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς κοινωφελείς οργανισμούς στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1973 από τον Πρόδρομο Μποδοσάκη – Αθανασιάδη, ο οποίος αποφάσισε να διαθέσει την περιουσία του για την ενίσχυση και προώθηση της εκπαίδευσης, της έρευνας, της υγείας, της ιατρικής περίθαλψης και της προστασίας του περιβάλλοντος. Επιπλέον, το Ίδρυμα υποστηρίζει ΜΚΟ που δουλεύουν με κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει βαθιά γνώση του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού τομέα στην Ελλάδα και από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί περισσότερα από €300 εκατομμύρια, που έχουν δαπανηθεί δίνοντας έμφαση στη μείωση της ανισότητας των ευκαιριών, στην εκπαίδευση των νέων, στη βελτίωση ιατρικών και ερευνητικών υποδομών και στην προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος.

Add Comment