Πέθανε ο εκπαιδευτικός – συνδικαλιστής Θεόφιλος Σακαλίδης

ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ – ΚΗΔΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, 3 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΣΑΚΑΛΙΔΗΣ

«Έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 60 ετών, ο γνωστός εκπαιδευτικός – μαθηματικός – συνδικαλιστής της ΟΛΜΕ Θεόφιλος Σακαλίδης, που ζούσε στην Αθήνα και καταγόταν από την Καλλιθέα Ελασσόνας.
Ο Θεόφ. Σακαλίδης, είχε την οργανική του θέση στο Γυμνάσιο Καλλιθέας, και πριν 2 χρόνια είχε συνταξιοδοτηθεί. Τον τελευταίο διάστημα παρουσίασε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο, ενεργός και δραστήριος συνδικαλιστής, διετέλεσε γραμματέας στην Ο.Λ.Μ.Ε., πρόεδρος του Ταμείου Αρωγής Δημοσίων Υπαλλήλων, με πολύχρονη παρουσία ως αιρετός στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ).
Αν και διέμενε με την οικογένεια του στην Αθήνα, ερχόταν συχνά στη Λάρισα και στην περιοχή της Ελασσόνας, για να έχει επαφές με συναδέλφους του και βέβαια με γνωστούς και φίλους.
Εκπαιδευτικοί κύκλοι στην περιοχή Ελασσόνας και γενικότερα του Νομού Λάρισας κάνουν λόγο για ένα άτομο που έχαιρε εκτίμησης από την εκπαιδευτική κοινότητα, που πάντα ως συνδικαλιστής ήταν κοντά στα προβλήματα και στα δίκαια των εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα συνεργάσιμος, εξυπηρετικός.
Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του Θεόφιλου Σακαλίδη, ο Σύλλογος Διδασκόντων – καθηγητών του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Καλλιθέας Ελασσόνας εξέδωσε ανακοίνωση – ψήφισμα, όπου εκφράζεται δημόσια η θλίψη για τον αδόκητο χαμό του συναδέλφου – μαθηματικού – συνδικαλιστή της ΟΛΜΕ και συλλυπείται την οικογένεια του για την απώλεια. «Έφυγε ένας δικός μας άνθρωπος, ο εκπαιδευτικός, ο συνάδελφος και φίλος Θεόφιλος Σακαλίδης, που στάθηκε με υπευθυνότητα στο πλευρό των καθηγητών και με συνέπεια στους αγώνες του κλάδου μας. Θα τον θυμόμαστε πάντα», τονίζεται, ανάμεσα στα άλλα, σε σχετική ανακοίνωση.
Χαρακτηριστικά τα λόγια Ελασσονίτη εκπαιδευτικού, χθες το απόγευμα, στην «Ε»: «Ο Θεόφιλος, δεν κοίταζε ποτέ χρώματα και παρατάξεις, αν ήταν να εξυπηρετήσει τους εκπαιδευτικούς. Έφυγε ένας συνεργάτης του κλάδου, που όταν τον χρειαζόμασταν ήταν πάντα δίπλα μας».
Και ακόμα μια λεπτομέρεια – άσχημη συγκυρία:
Μόλις χθες Κυριακή τελέσθηκε το 40ήμερο μνημόσυνο για το θάνατο του αδελφού του γιατρού!
Το τελευταίο «αντίο» στον Ελασσονίτη εκπαιδευτικό – συνδικαλιστή της ΟΛΜΕ θα πουν σήμερα, Δευτέρα, στις 3 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας Ελασσόνας η οικογένεια του, συγγενείς και φίλοι και πολλοί συνάδελφοι του.

Add Comment