Στην Πιερία ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων

ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΑΟΥ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΧΑΡΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑ (1)

Στο γειτονικό Νομό Πιερίας βρέθηκε το διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου(Κυριακή και Δευτέρα) ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, εκεί όπου συγχοροστάτησε με άλλους ιεράρχες σε Ιερές Ακολουθίες.
Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής, χοροστάτησε στον αρχιερατικό Εσπερινό και στα Εγκαίνια του ισογείου Ιερού Ναού Αγίων Γεωργίου και Μοδέστου, στη Ν. Περίσταση, στο γνωστό προάστιο της Κατερίνης.
Ενωρίς το απόγευμα, έγινε η υποδοχή των μαρτυρικών Ι. Λειψάνων, ενώ μετά τον Εσπερινό πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση τους, καθώς και των παλαιών Εικόνων, που είχαν φέρει το 1922 οι πρόσφυγες από την Ανατολική Θράκη. Ακολούθησαν τα διπλά εγκαίνια του Ναού, αφού ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων τέλεσε τα Εγκαίνια του ισογείου Ιερού Ναού Αγίου Μοδέστου και ο «οικοδεσπότης» μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος ταυτόχρονα τα Εγκαίνια του υπέργειου Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.
Την περασμένη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέας Περίστασης Κατερίνης, τελέσθηκε αρχιερατικό Συλλείτουργο για την Ανακομιδή του Ι. Λειψάνου του Αγίου, όπου χοροστάτησε ο εορτάζων μητροπολίτης Κίτρους – Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.
Συλλειτούργησαν οι σεβασμ. μητροπολίτες Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, Βεροίας κ. Παντελεήμων, Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, ενώ συμπροσευχήθηκαν ο σεβασμ. μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος και ο επίσκοπος Αμορίου – ηγούμενος της Ι.Μονής Βλατάδων Θεσσαλονίκης κ. Νικηφόρος.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Ν. Περίστασης Πιερίας συμμετείχαν ιερείς από την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, τη Βέροια, τη Λάρισα, το Βόλο, τα Ιεροσόλυμα, την Πιερία, αδελφότητες μοναχών από διάφορα μοναστήρια, πανεπιστημιακοί, αλλά και 100μελής ομάδα φοιτητών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, καθώς και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης.

[wpg_thumb]

Add Comment