“Αθώο” το Δημοτικό Συμβούλιο στη μήνυση της Χρυσής Αυγής

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στο αρχείο τέθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας η μήνυση στελεχών της Χρυσής Αυγής κατά του Δημοτικού συμβουλίου Ελασσόνας, του δημάρχου, του τοπικού αντιδημάρχου, του προέδρου της κοινότητας, του διοικητή Αστυνομίας και του Μορφωτικού Συλλόγου με αφορμή την εκδήλωση μνήμης στην κεντρική πλατεία της Τσαριτσάνης.

Υπενθυμίζεται ότι στην ετήσια εκδήλωση μνήμης των εκτελεσθέντων της μαρτυρικής κοινότητας που πραγματοποιήθηκε στις 10/03/2013, παρευρέθηκαν και συνεπλάκησαν με κατοίκους της Τσαριτσάνης στελέχη της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.
Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων και των μελών του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης, ο πρ. δήμαρχος Γ. Πασχόπουλος ζήτησε από την αντιπροσωπεία να αποχωρήσει.
Εν συνεχεία εκδόθηκε ψήφισμα από το δημοτικό συμβούλιο Ελασσόνας, στο οποίο τονιζόταν ο ρόλος της οργάνωσης στην πολιτική και κοινωνική ζωή, καταδικάζοντας τα φαινόμενα βίας και ρατσισμού τα οποία υποκινεί η Χρυσή Αυγή.
Ακολούθησε η μήνυση του Χρ. Αλεξόπουλου σε βάρος των αιρετών και πολιτών της περιοχής για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Ένα χρόνο περίπου μετά, η υπόθεση “κλείνει” πλέον και τυπικά, αφού δεν κατάφερε να πείσει Εισαγγελέα και δικαστικό συμβούλιο για τη βασιμότητα των καταγγελιών. Πολύ δε περισσότερο που η μήνυση είχε μόνο σκοπό να εκφοβίσει τα μέλη της τοπικής κοινωνίας και να περιορίσει τις αντιδράσεις των δημοκρατικών πολιτών στις παράνομες πρακτικές της.

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Κατέθεσαν τα μέλη του Δ.Σ. Ελασσόνας για τη μήνυσης της Χρυσής Αυγής

Κατέθεσε το Δ.Σ. Ελασσόνας για τη μήνυση της Χρυσής Αυγής

Η Τσαριτσάνη τίμησε τους νεκρούς της

Add Comment