Κατέθεσαν τα μέλη του Δ.Σ. Ελασσόνας για τη μήνυσης της Χρυσής Αυγής

ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ (3)Στην Πτασματοδίκη Λάρισας κατέθεσε την περασμένη Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ελασσόνας, μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις σχετικά με τη μήνυση του βουλευτή Λάρισας της Χρυσής Αυγής Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μήνυσε το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή δημοσιεύθηκε ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων της Μαρτυρικής Κοινότητας Τσαριτσάνης για την παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση μνήμης εκτελεσθέντων από φασιστικά στρατεύματα στις 10 Μαρτίου 2013.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ελασσόνας κλήθηκε να απολογηθεί στη Δικαιοσύνη για την απόφασή του να εκδώσει ψήφισμα, με το οποίο καταγγέλλει την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής για τη διεξαγωγή «αντικομμουνιστικής» συγκέντρωσης στην πλατεία της Τσαριτσάνης και τη γενικότερη πολιτική και ιδεολογική της τοποθέτηση.
Αναφορικά με το θέμα ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ.Γεώργιος Πασχόπουλος δήλωσε: «Είναι αδιανόητο οι κοινωνιοπολιτικές τοποθετήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων να ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη, ειδικά όταν λαμβάνονται μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες στο πλαίσιο του θεσμικού τους ρόλου και αποτελούν έκφραση της τοπικής κοινωνίας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να αφουγκράζεται το κοινό αίσθημα και να λειτουργεί ως θεματοφύλακας της Δημοκρατίας και είναι αναφαίρετο δικαίωμά της η έκφραση απόψεων για θέματα που αφορούν την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου».

Add Comment