Συγκλονιστική η Πανσέληνος στο Μουσείο του Βόλου

ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014, η πιο κεντρική εκδήλωση της Πανσελήνου του Αυγούστου , με θέμα τον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία, στο “Αθανασάκειο” Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου ,υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, , στον αύλειο χώρο του οποίου φιλοξενούνται, από παράδοση, μόνο ποιοτικές και υψηλού επιπέδου εκδηλώσεις .

Όλα ήταν μαγικά στην εκδήλωση της Πανσελήνου στο Βόλο, η οποία χαρακτηρίστηκε ,όχι άδικα, ίσως η ομορφότερη και η ποιοτικότερη σε όλη την Ελλάδα ,η οποία, μάλιστα, εξελίχθηκε σε μυσταγωγία μέσα από την ποίηση του Ν. Καββαδία..
Οι εξαιρετικοί ερμηνευτές Ζωή Τζαλαβρέτα και Νίκος Αλεξίου στο τραγούδι ,οι συγκλονιστικοί ηθοποιοί Αμαλία Γκιζά και Βασ. Μητσάκης στις απαγγελίες που καθήλωναν τους θεατές (τους οποίους, μάλιστα, το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” τίμησε για τη μεγάλη τους προσφορά στο Ελληνικό Θέατρο ,τα Γράμματα και τις Τέχνες) , οι μουσικοί-σολίστ Νικ. Αλεξίου ,Βασ. Σάρου και Μαριάννα Σαμαρτζή , η αφήγηση από την Μαρίνα Μανθογιάννη και τέλος τα σπάνια και ειδικά φωτιστικά εφέ από τον Γ. Ζαγόρη ,που φώτισαν το κτίριο του Μουσείου ,ειδικά για τη βραδιά αυτή, όπως δεν φωτίστηκε ποτέ στην ιστορία του ,δημιούργησαν ένα ονειρικό αποτέλεσμα ,που μάγεψε τους χιλιάδες θεατές ,που από πολύ νωρίς κατέκλυσαν όλο το χώρο του Μουσείου και έμειναν καθηλωμένοι επί δύο ώρες .
Η ποιότητα και η αισθητική κυριάρχησαν στην εκδήλωση ,την οποία οι τυχεροί που βρέθηκαν το βράδυ της Κυριακής 10 Αυγούστου 2014 ,θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή .

[wpg_thumb]

Ο Πρόεδρος του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” K. Σκριάπας ,που είχε όλη την επιμέλεια της εκδήλωσης δήλωσε ότι :”Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν.Μαγνησίας αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι που διοργάνωσαν το συγκλονιστικό αυτό αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία και θεωρούν τιμητικό που το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τους ανέθεσε τη διοργάνωση της κεντρικότερης εκδήλωσης ,για δεύτερη συνεχή χρονιά ,ανεβάζοντας έτσι τον πήχη των εκδηλώσεων στο ανώτατο δυνατό επίπεδο .
Ήταν μια μεγάλη βραδιά ,μοναδικός ο ποιητής, σπουδαίος ο σκοπός (συγκέντρωση τροφίμων για το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ) , μεγάλοι οι καλλιτέχνες, έλαμψε το Μουσείο Βόλου από Πολιτισμό .Αυτή είναι η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που ονειρεύεται ,η Ελλάδα που αξίζει ένα καλύτερο Μέλλον “.
Βασικός συνδιοργανωτής της μοναδικής αυτής βραδιάς ήταν ,όπως και πέρυσι, ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας και το πολυβραβευμένο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”,με τη συναυλία -αφιέρωμα στον ποιητή της Θάλασσας Νίκο Καββαδία και στα μελοποιημένα ποιήματά του από τους Θ.Μικρούτσικο ,Ξέμπαρκους ,Γ. Σπανό,Γ.Ζερβουδάκη (Kuro Siwo,Σταυρός του Νότου,μαχαίρι,Φάτα Μοργκάνα, το καραντί,7 νάνοι,,ιδανικός κι ανάξιος εραστής,Θεσσαλονίκη,Ο Γουϊλι ,Frederico Garcia Lorca,Cambay’s Water,Εσμεράλντα,γράμμα σε έναν ποιητή,ένας δόκιμος στη γέφυρα,ο πιλότος,γυναίκα,Αρμίδα-το πειρατικό του κάπταιν Τζιμ,,γράμμα σε έναν άρρωστο,πικρία, κ.ά.) και αξίζει να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε σχεδόν ,το μισό από το ποιητικό έργο του Νίκου Καββαδία ,μέσα από τη μουσική και τις εξαιρετικές απαγγελίες .

Τιμήθηκαν οι Αμαλία Γκιζά και ο Βασ. Μητσάκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την ευκαιρία της μεγάλης αυτής εκδήλωσης και μπροστά σε χιλιάδες θεατές το Δίκτυο ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,με τον πλέον επίσημο τρόπο ,αναγνωρίζοντας αξίες και στάση ζωής ,εκτιμώντας το ήθος και το πείσμα στην ποιότητα και την αισθητική ,εκτιμώντας την κοινωνική προσφορά και συμμετοχή στη διαμόρφωση σε αυτό που λέμε Τέχνη και νεότερος Ελληνικός Πολιτισμός ,ΤΙΜΗΣΕ ,με ειδική αναμνηστική πλακέτα και με πολύ σεβασμό, τους εξαίρετους Αμαλία Γκιζά και Βασ. Μητσάκη για την μεγάλη τους προσφορά στο Ελληνικό Θέατρο ,στα Γράμματα και τις Τέχνες και στη διαμόρφωση του Νεώτερου Ελληνικού Πολιτισμού μας.

Συγκίνηση στον υπέρτατο βαθμό για την Τρίτη Ηλικία και το Γηροκομείο Βόλου

Αξιοσημείωτο είναι ότι ,φέτος η εκδήλωση του “Αθανασάκειου” Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου ,που προετοιμάστηκε με ιδιαίτερη φροντίδα από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας κ. Κ. Σκριάπα (είχε τον γενικό συντονισμό) ,την ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων (Προϊστ. κ. Ιντζεσίλογλου -Δουλγέρη Αργυρούλα και ο Προϊστάμενος Τμήματος Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων κ. Βουζαξάκης Κωνσταντίνος) ,)
Συνδιοργανωτές της βραδιάς ήταν οι :
Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού -ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων ,Ίδρυμα “Γηροκομείο Βόλου”,Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”(Παγκόσμιο Δίκτυο Ελασσονιτών) ,Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας .
Χαιρετισμούς έκαναν η Προϊστ. της ΙΓ’ ΕΠΚΑ κ. Ιντζεσίλογλου -Δουλγέρη Αργυρούλα
και ο Πρόεδρος του ΔΣ του Γηροκομείου Βόλου κ. Π. Πάνος.

Add Comment