Ανακαλύπτοντας Ελλάδα και… «Ελευθερία»!

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο κύριος από την Βαρκελώνη της Ισπανίας και η σύντροφος του από τη μακρινή Ταϊβάν, μεσημέρι Τρίτης στο κέντρο της Ελασσόνας, είχαν αγοράσει την «Ελευθερία» και …«πάλευαν» να διαβάσουν κάτι!
Η ολιγόλεπτη κουβέντα μαζί τους, έδωσε απαντήσεις: Είχαν έρθει για ολιγοήμερες διακοπές στην Ελλάδα, νοίκιασαν αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη και σταμάτησαν για ξεκούραση στην Ελασσόνα, έχοντας προγραμματίσει να επισκεφθούν τα Μετέωρα. Αγόρασαν την εφημερίδα, βλέποντας ένα βράχο των Μετεώρων με αναρριχητές στο πρωτοσέλιδο της «Ε». Έδειχναν ενθουσιασμένοι και χαρούμενοι για την πρώτη τους επίσκεψη στην Ελλάδα. Εντυπωσιάστηκαν, κατηφορίζοντας προς Ελασσόνα, αφού είδαν τον όγκο του Ολύμπου, έστω και μέσα στο κατακαλόκαιρο. «Χάζευαν» για ώρα το μοναστήρι της Παναγίας Ολυμπιώτισσας, πίνοντας τον κλασσικό διπλό Ελληνικό καφέ.
Η κουβέντα επεκτάθηκε και …σε αθλητικά θέματα, κυρίως για τα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Ισπανός είπε ξεκάθαρα πως η ομάδα της Ισπανίας ήταν…μια μεγάλη αποτυχία σε αυτό το Παγκόσμιο, σε αντίθεση με την πολύ καλή Εθνική Ελλάδος, ενώ …δεν έκρυψε την απογοήτευση του για το αποτυχημένο πέναλτι του Γκέκα.
Φεύγοντας από την Ελασσόνα, ζήτησαν κάτι: αν δημοσιευθεί η φωτο στην «Ε», να τους στείλω την εφημερίδα, για να θυμούνται την πρώτη μέρα των διακοπών τους στην Ελλάδα. Θα το φροντίσω…
Ποιός ξέρει; Ίσως, έως τότε, το χαμογελαστό ζευγάρι νάχει μάθει να διαβάζει Ελληνικές εφημερίδες…

Add Comment