«Έφυγε» 57χρονή υπάλληλος της Διεύθυνσης Αγροτ. Οικονομίας

Η ΕΛΑΣΣΟΝΙΤΙΣΣΑ ΒΑΣΩ ΖΙΑΚΟΥ – ΜΗΝΑ
Του Γιάννη Μουκίδη

θάνατος

Συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε στην Ελασσόνα και στη γύρω περιοχή ο θάνατος 57χρονης Ελασσονίτισσας, που χτυπημένη από καρκίνο, αν και το πάλεψε τον τελευταίο χρόνο, «έφυγε» από τη ζωή.
Πρόκειται για την Βάσω Ζιάκου – Μηνά, υπάλληλο της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας στην Ελασσόνα, σύζυγο του γεωπόνου Νίκου Μηνά.
Η άτυχη 57χρονη ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στην τοπική κοινωνία και στον αγροτικό κόσμο της περιοχής. Επιστημονικά καταρτισμένη, προσηλωμένη στα υπηρεσιακά της καθήκοντα, προσπαθούσε καθημερινά να εξυπηρετήσει τον αγροτικό κόσμο στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ελασσόνας. Κοινωνική, ανθρώπινη, με ευαισθησίες, πνευματώδης, με χιούμορ, φίλος της καλής παρέας, εξαιρετική σύζυγος και μητέρα.
Η Βάσω Ζιάκου – Μηνά, που ταλαιπωρήθηκε πολύ από την «κακιά αρρώστια», αφήνει πίσω της τον σύζυγο της Νίκο(στέλεχος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας), την κόρη της Δώρα(φοιτήτρια Παιδαγωγικού) και το γιό της Αντώνη(φοιτητή Γεωπονίας).
Πάντως, δεν περνά απαρατήρητο και ήδη προβληματίζει, σκορπώντας ανησυχία, η απώλεια Ελασσονιτών, και γυναικών, κυρίως νέων, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το τελευταίο «αντίο» στη Βάσω Ζιάκου – Μηνά είπαν εκατοντάδες άτομα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ελασσόνας. Ανάμεσα τους: ο βουλευτής Λάρισας – πρ. υπουργός κ. Φίλιππος Σαχινίδης, η ειδική σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας – πρ. αντιπεριφερειάρχης – πρ. έπαρχος κ. Μαρία Μαμάρα, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ. Αντ. Αδάμου, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου κ. Θεόδ. Λιάπης, ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Ιωάν. Νάνος, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας κ. Παναγ. Καλφούντζος, η δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζωή Φτίκα, ο πρ. αντιδήμαρχος κ. Τηλέμ. Γκαμπέτας, ο πρ. έπαρχος κ. Ζήσης Γιώτσας, ο πρ. δήμαρχος κ. Πέτρος Χατζήνας, συνάδελφοι γεωτεχνικοί – γεωπόνοι του ζεύγους Μηνά, εκπρόσωποι φορέων, μακρινοί και κοντινοί φίλοι της οικογένειας και πολλοί κάτοικοι του πρώην Δήμου Σαρανταπόρου και της Μηλέας.
Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του νεοενθρονισθέντος μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, που, αν και ο ίδιος δεχόταν εκείνη την ώρα στο Μητροπολιτικό μέγαρο ευχετήριες επισκέψεις, έσπευσε να συλλυπηθεί την οικογένεια και τους οικείους της 57χρονης.

Add Comment