Σεμινάριο για το Όλυμπο από το ΚΠΕ Ελασσόνας

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης για την Εκπαίδευση και την Αειφορία για ενηλίκους

Θέμα: «Όλυμπος, από το Μύθο και την Ιστορία στην Αειφορική Διαχείριση»

KPE_olympos_9 2012_02 [17]

Το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις δια βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων θα οργανώσει σε συνεργασία με το Δίκτυο Συλλόγων «Περραιβία» διήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα για ενήλικες διάρκειας 10 ωρών με θέμα «Όλυμπος, από το Μύθο και την Ιστορία στην Αειφορική Διαχείριση» στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Ο Ενεργός Πολίτης για το Περιβάλλον και την Αειφορία». Με το πρόγραμμα αυτό το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας επιδιώκει τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ενηλίκων σχετικά με τα οικοσυστήματα του Ολύμπου καθώς και με την ανάπτυξη πρακτικών μέσα από το πνεύμα της αειφορικής διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών. Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αναφέρεται σε θέματα, όπως αειφορική ανάπτυξη παραολύμπιων οικισμών, πολιτιστικές διαδρομές της νοτιοδυτικής πλευράς του Ολύμπου, ήπιες αθλητικές εναλλακτικές δραστηριότητες και αειφορία κ.ά. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν από Παρασκευή, 13 έως και Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα, καθώς και σε πεδίο παραολύμπιας περιοχής του Δήμου Ελασσόνας.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε 60 ενηλίκους που είναι μέλη Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας που δραστηριοποιούνται στην ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού στοιχείου της περιοχής. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι ξεπεράσουν τον προβλεπόμενο αριθμό η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει με κλήρωση. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Συγκεκριμένα , το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία – Δράσεις δια βίου Μάθησης για τους Ενήλικες» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων ,οργανώνει σε συνεργασία με το Δίκτυο Συλλόγων «Περραιβία» ,διήμερο επιμορφωτικό πρόγραμμα για ενήλικες  ,διάρκειας 10 ωρών με θέμα «Όλυμπος, από το Μύθο και την Ιστορία στην Αειφορική Διαχείριση» στο πλαίσιο του θεματικού έτους «Ο Ενεργός Πολίτης για το Περιβάλλον και την Αειφορία».
Σημαντικοί Εισηγητές
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε εντυπωσιακό ενδιαφέρον από τους εκπροσώπους Εθελοντικών Οργανώσεων της Π.Ε. Λάρισας ,οι οποίες συμμετέχουν μαζικά στις εργασίες του Σεμιναρίου ,ενώ έχουν κληθεί σπουδαίοι και έγκριτοι εισηγητές από την ακαδημαϊκή κοινότητα (Παν/μιο Θεσσαλίας ,ΑΠΘ), ,τεχνοκράτες,εκπαιδευτικοί ,ερευνητές και βραβευμένοι εκπρόσωποι της κοινωνίας των Πολιτών (Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”). (λεπτομέρειες: www.diktioelassonas.gr)
Σκοπός Σεμιναρίου
Με το πρόγραμμα αυτό το ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας επιδιώκει τη γνωριμία, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ενηλίκων σχετικά με τα οικοσυστήματα του Ολύμπου καθώς και με την ανάπτυξη πρακτικών μέσα από το πνεύμα της αειφορικής διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών.
Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αναφέρεται σε θέματα, όπως αειφορική ανάπτυξη παραολύμπιων οικισμών, πολιτιστικές διαδρομές της νοτιοδυτικής πλευράς του Ολύμπου, ήπιες αθλητικές εναλλακτικές δραστηριότητες και αειφορία κ.ά. Οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν από Παρασκευή, 13 έως και Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ στην Ελασσόνα, καθώς και σε πεδίο παραολύμπιας περιοχής του Δήμου Ελασσόνας.
 Το επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε 60 ενηλίκους που είναι μέλη Συλλόγων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας που δραστηριοποιούνται στην ανάδειξη και προβολή του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού στοιχείου της περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΚΠΕ Κισσάβου- Ελασσόνας, που διακρίνεται για τις επιδόσεις του και την πανελλήνια γνωστή δράση του , συνεργάζεται για πολλοστή φορά με την μεγάλη και βραβευμε΄νη Ομοσπονδία των Ελασσονιτών ,το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” και θέτουν επί τάπητος τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τις σύγχρονες κοινωνίες και αφορούν το περιβάλλον, την καινοτομία και την αειφόρα ανάπτυξη .

Add Comment