Κοπή πίτας από την Δημοτική Χορωδία Ελασσόνας

2014 02 FEB 18 DHMOTIKH XORWDIA ELASSONAS - KOPH PITAS [1]

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Δημοτική Χορωδία Ελασσόνας στην αίθουσα δοκιμών δίπλα στην παλιά τοξωτή γέφυρα της πόλης παρουσία του δημάρχου Γιώργου Πασχόπουλου και του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελασσόνας (Κ.Ε.Δ.Ε.)κ. Χαρίση Γκουντούρα.
Ο μαέστρος Κωνσταντίνος Μάτης, αφού καλωσόρισε τους δημοτικούς άρχοντες για την παρουσία τους στην κοπή της πίτας, ευχαρίστησε τους παλιούς και τους νέους χορωδούς που από την αρχή αγκάλιασαν με θέρμη το νέο ξεκίνημα της χορωδίας υπό τη διδασκαλία και διεύθυνσή του. Στη συνέχεια η πρόεδρος της χορωδίας κ. Ευαγγελία Ράπτου έκανε μια μικρή αναφορά στην τελευταία επιτυχημένη εμφάνιση του συνόλου, στην οποία, παρόλο το στενό χρονικό περιθώριο δοκιμών που είχε, κατάφερε να παρουσιάσει ένα πολύ αξιόλογο πρόγραμμα. Ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και ζήτησε τη συμπαράσταση του δήμου αποκαλύπτοντας τις προσκλήσεις της χορωδίας για παραστάσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος εξέφρασε την αμέριστη στήριξη τόσο του ιδίου όσο και του δήμου στην καλλιτεχνική αναβάθμιση της χορωδίας και δήλωσε την ευαισθησία του στις μεγάλες θυσίες των χορωδών, οι οποίοι ακόμα και στις δύσκολες μέρες που περνά ο τόπος, συμβάλουν καθοριστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Ευχές για τον καινούργιο χρόνο και για συνεχή πρόοδο έδωσε και ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Χαρίσης Γκουντούρας, ο οποίος συνεχάρη τους χορωδούς και τόνισε το σημαντικό έργο που επιτελεί η δημοτική χορωδία.
Αμέσως μετά ακολούθησε αυθεντικό χορωδιακό γλέντι με τσίπουρο και παραδοσιακά εδέσματα που πρόσφεραν οι κυρίες της χορωδίας. Το κέφι ανέβηκε με αγαπημένες μελωδίες που απέδωσαν σε σόλο και ντουέτο χορωδοί συνοδεία πιάνου από το μαέστρο. Η βραδιά έκλεισε με χορό και τραγούδι από όλους.

Add Comment