Επίσκεψη – «αστραπή» του Αρχιεπισκόπου Αθηνών στην Ελασσόνα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΕΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Του Γιάννη Μουκίδη

Το έθιμο καλά κρατεί στην Ελασσόνα και ο μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος επισκέφθηκε χθες, 2η μέρα της νέας Χρονιάς, την περιοχή της Ελασσόνας, για να ευχηθεί από κοντά τον μητροπολίτη κ. Βασίλειο για την ονομαστική του εορτή(…συμβαίνει τα τελευταία χρόνια).
Ο Αρχιεπίσκοπος έφθασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Επισκοπείο, όπου τον υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη θέρμη ο εορτάζων «οικοδεσπότης» ιεράρχης και οι συνεργάτες του, αλλά και ιεράρχες από διάφορες μητροπόλεις της χώρας, που είχαν ήδη φθάσει στη Μητρόπολη της Ελασσόνας. Ανάμεσα τους, οι μητροπολίτες Λαρίσης – Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Βεροίας – Ναούσης κ. Παντελεήμων, Σερβίων – Κοζάνης κ. Παύλος, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, καθώς και άλλοι επίσκοποι.
Ο κ. Ιερώνυμος, με καλή διάθεση, στη μεγάλη σάλα υποδοχής της Ι.Μ. Ελασσόνας, είχε εγκάρδια συζήτηση με τους ιεράρχες και τον παριστάμενο δήμαρχο Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλο και χοροστάτησε στον Αγιασμό για το Νέο Έτος και στην καθιερωμένη κοπή της αγιοβασιλόπιτας της Μητρόπολης, που συνοδεύτηκε με ευχές του: «Εύχομαι το 2014 να φέρει πνευματική ανάταση και να είναι χρονιά που θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός μας…», τόνισε με νόημα.
Μετά από ολιγόλεπτη παραμονή, ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας και οι μητροπολίτες κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου, όπου ο εορτάζων κ. Βασίλειος παρέθεσε γεύμα.

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ
Μετά την αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, το Επισκοπείο στην Ελασσόνα άνοιξε τις πόρτες του για τις αρχές, για τον κόσμο της περιοχής, για τους κληρικούς και ενορίτες, αλλά και για τον καθένα που ήθελε να πει, προσωπικά, τα «Χρόνια Πολλά» στον κ. Βασίλειο. Εκεί βρέθηκαν πολλοί Ελασσονίτες, και όχι μόνο, για να ευχηθούν υγεία και μακροημέρευση στον κ. Βασίλειο, που διανύει τον 19ο χρόνο στο «τιμόνι» της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσόνος. Οι ευχετήριες επισκέψεις συνεχίστηκαν ως αργά το μεσημέρι από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της Θεσσαλίας και του νομού Λάρισας, από αιρετούς, από εκπροσώπους φορέων – οργανισμών – υπηρεσιών – οργανώσεων – συλλόγων, από τον απλό κόσμο, από συγγενείς και γνώριμους του κ. Βασιλείου, από κληρικούς της επαρχίας Ελασσόνας και άλλων περιοχών, από κατοίκους άλλων πόλεων, κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «δημοφιλής» μητροπολίτης Ελασσόνος δέχθηκε και εφέτος πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα προερχόμενα από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Πατριαρχεία, Ορθόδοξες Εκκλησίες, Μητροπόλεις, Ομογένεια, κ.λ.π.), ενώ έλαβε εόρτιες επιστολές και ευχές από όλους τους προκαθημένους των Ορθόδοξων Εκκλησιών, καθώς και από τους μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εξωτερικού. Πάντως, στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις του με τους επισκέπτες, δεν έκρυβε και την έκδηλη ανησυχία του για την τύχη του φίλου του μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλου(έχουν θητεύσει μαζί στην Αγία Θεοδώρα της Θεσσαλονίκης παλαιότερα), που έχει απαχθεί από Τσετσένους ισλαμιστές και κρατείται στην Τουρκία.

[wpg_thumb]

Add Comment