Προετοιμασίες καλλιέργειας 2.600 στρεμμάτων πρ. Ομαδικού Αμπελώνα

File27ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ
Του Γιάννη Μουκίδη

Στα πλαίσια της απόφασης της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ομαδικών Καλλιεργειών(Α.Σ.Ο.Κ.) Τσαριτσάνης- Στεφανοβούνου- Αετοράχης «Μελούνα Ολύμπου», ξεκίνησαν και είναι ήδη σε εξέλιξη οι εργασίες για την προετοιμασία και την καλλιέργεια για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο του κτήματος των 2.600 στρεμμάτων, που διαχειρίζεται ο Συνεταιρισμός.
Σε σχετικό ενημερωτικό δελτίο υπενθυμίζεται ότι η απόφαση λήφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων μελών του Συνεταιρισμού.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΟΚ κ. ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΜΟΥΛΤΣΙΑΣ
Στην εισήγηση του προς την πρόσφατη Γενική Συνέλευση των μελών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ομαδικών Καλλιεργειών Τσαριτσάνης- Στεφανοβούνου- Αετοράχης «Μελούνα Ολύμπου», ο πρόεδρος του ΑΣΟΚ κ. Κλέαρχος Μουλτσιάς, ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε:
«Η Γ.Σ. πρέπει να αποφασίσει την καλλιέργεια των χωραφιών. Και πρέπει να το κάνει ανεξάρτητα από τις μελλοντικές αποφάσεις και διαδικασίες. Ανεξάρτητα αν συνεχιστεί ή χαλάσει ο Συνεταιρισμός. Ανεξάρτητα αν γίνει εκκαθάριση. Αυτά είναι άσχετα μεταξύ τους. Το Δ.Σ. επεξεργάζεται σχέδιο ανάπτυξης και συνέχισης του Συνεταιρισμού. Θα παρουσιαστεί ανοιχτά στα μέλη, αλλά και σε όλο τον κόσμο της περιοχής. Η ύπαρξη και λειτουργία του, θα δώσει ζωή και πνοή στον τόπο μας. Ο Συνεταιρισμός πρόσφερε πολλά στην τοπική κοινωνία. Θα μπορούσε να προσφέρει και περισσότερα. Το θέμα είναι ότι σήμερα, μετά την εκρίζωση του αμπελιού και την μετατροπή σε Αγροτικό Συνεταιρισμό Ομαδικών Καλλιεργειών, είναι ένας Συνεταιρισμός που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ, σε κανέναν. Ο ΑΣΟΚ Τσαριτσάνης- Στεφανοβούνου- Αετοράχης είναι πεντακάθαρος. Δεν έχει δάνεια, δεν έχει υποχρεώσεις, βάρη, δεν χρωστάει σε ασφαλιστικά ταμεία, στο κράτος, πουθενά. Έχει μάλιστα αποθεματικό. Είναι γνωστό σε όλους, ότι όλοι οι συνεταιρισμοί είναι υπερχρεωμένοι. Ο δικός μας αποτελεί ένα παράδειγμα σε όλο το πανελλήνιο. Ο ΑΣΟΚ Τσαριτσάνης- Στεφανοβούνου- Αετοράχης δεν έχει δανειακές υποχρεώσεις. Έχει όμως δυναμική και προοπτική. Διαχειρίζεται για λογαριασμό των μελών του, 2.600 στρέμματα. Μια τεράστια, καλλιεργήσιμη έκταση ενώ διαθέτει και διαχειρίζεται πομόνες, εγκαταστάσεις, ψυγεία, συσκευαστήρια και μηχανοκίνητο εξοπλισμό. Επομένως, μόνο ένας τυφλός δεν θα έβλεπε την δυναμική που υπάρχει. Ένας ΑΣΟΚ σε δρόμο ανάπτυξης σημαίνει μερίσματα για τους συνέταιρους, αλλά και δουλειά, μεροκάματα και καταπολέμηση της ανεργίας στον τόπο μας. Σημαίνει χρήμα στην τοπική κοινωνία. Σημαίνει αναπτυξιακά έργα και επενδύσεις. Επίσης, παράλληλα με την επιτυχημένη και σε νέες βάσεις πορεία του ΑΣΟΚ που εγγυάται η πλειοψηφία του Δ.Σ. και νεότερα μέλη του Συνεταιρισμού που θα μπουν από αύριο μπροστά για να δώσουν τις μάχες που πρέπει, υπόσχεται ότι θα κάνει ότι περνάει απ’ το χέρι του να γίνει αναδασμός, να χωριστούν τα κτήματα, ο καθένας να πάρει αυτό που του αντιστοιχεί και μετά να δούμε: ποιοι θέλουν να συνεχίσουν και ποιοι να φύγουν. Είναι η μόνη λύση, που θα την αποφασίσουμε εν καιρώ, η οποία εγγυάται την πρόοδο αλλά και την ενότητα μεταξύ μας. Να μην αφήσουμε άλλες λύσεις που θα μας διχάσουν, που θα μας χωρίσουν, που θα μας στέλνουν στα δικαστήρια, που θα μας κάνουν να μην μπορούμε, ο ένας να κοιτάξει το άλλο. Γι’ αυτό χρειάζεται προσοχή, για όλους, τι κινήσεις θα κάνουν από ’δω και πέρα».

Add Comment