Το Λιβάδι Ελασσόνας τίμησε το “άξιο τέκνο” του

«Επίκαιρη γεμάτη μηνύματα η θυσία του Γεωργάκη Ολυμπίου!»
Του Γιάννη Μουκίδη

Με επισημότητα και με την παρουσία των πολιτικών – στρατιωτικών αρχών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Νομού Λάρισας και του Δήμου Ελασσόνας γιορτάστηκε πρόσφατα στο Λιβάδι Ολύμπου η 192η επέτειος από το θάνατο του εθνικού και Λιβαδιώτη ήρωα Γεωργάκη Ολυμπίου, με εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Ελασσόνας.
Το πρωί της Κυριακής, στον κατάμεστο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λιβαδίου, τελέσθηκε η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο του, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Βασίλειος και συλλειτούργησαν αρχιμανδρίτες και ιερείς ενοριών του Λιβαδίου.
[wpg_thumb]
Στη συνέχεια, οι επίσημοι και ο κόσμος κατευθύνθηκαν στο «Κιόσκι», όπου βρίσκεται ο επιβλητικός ανδριάντας του Λιβαδιώτη ήρωα. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον πρωτοσύγκελο της Ι.Μ. Ελασσόνας – αρχιμανδρίτη π. Χαρίτωνα Τούμπα και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές και τους φορείς. Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας(υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού της κ. Δημ. Τσιαβέ).
Στο άξιο τέκνο του Λιβαδίου, στην προσωπικότητα και στο έργο του Λιβαδιώτη ήρωα Φιλικού, αλλά και στην ηρωική θυσία του στη Μονή Σέκου, αναφέρθηκε με μεστό και περιεκτικό λόγο η εκπαιδευτικός – εκπρόσωπος του Συλλόγου Λιβαδιωτών Κατερίνης, που στάθηκε ιδιαίτερα στη μορφή του Λιβαδιώτη ήρωα, με τις εξαίρετες ικανότητες, το υψηλό φρόνημα, την εξυπνάδα, τις ευρείς γνώσεις του και το άσβεστο πάθος του για την ελευθερία!
«Να αναδείξουμε και να διαδώσουμε παντού και κυρίως προς τη νέα γενιά μας τις ιδέες του Λιβαδιώτη ήρωα, τις ιδέες μιας ξεχωριστής θυσίας για την Ελευθερία. Η θυσία του δικού μας Γεωργάκη Ολυμπίου θα είναι πάντοτε επίκαιρη, διαχρονική, γεμάτη αξίες και μηνύματα αυταπάρνησης και συνέπειας!», ολοκλήρωσε με νόημα η ομιλήτρια – εκπαιδευτικός.

Στις πρόσφατες πανηγυρικές εκδηλώσεις μνήμης στο Λιβάδι Ελασσόνας παραβρέθηκαν:
Ο βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας – πρ. έπαρχος Ελασσόνας κ. Μαρία Μαμάρα, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αντ. Αδάμου, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ορεινών Όγκων Ελασσόνας κ. Ι. Νάνος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕΛ κ. Νικ. Καψάλης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Λιβαδίου κ. Λάζ. Χατζής, οι πρώην δήμαρχοι Λιβαδίου κ. Γ. Γαλάνης και κ. Ι. Γκούμας, , αξιωματικοί της Α΄ Στρατιάς, Αεροπορίας, Αστυνομίας, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Ελασσόνας κ. Ελευθ. Μουλτσιάς, αυτοδιοικητικοί της περιοχής, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, μαθητές σχολικών μονάδων του Λιβαδίου, εκπρόσωποι συλλόγων Λιβαδιωτών από Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Ελασσόνα, Λάρισα, «απόδημοι» Λιβαδιώτες, και πολύς κόσμος(…ντόπιοι και επισκέπτες του καλοκαιριού).

Add Comment