Παράδοση και γευστικές πίτες …αντάμα στην Τσαριτσάνη!

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ 7η ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

Με ξεχωριστή επιτυχία(τόσο οργανωτικά, όσο και σε συμμετοχή κόσμου) στέφθηκε και η 7η «Γιορτή Πίτας», που συνδιοργάνωσαν πρόσφατα στην Τσαριτσάνη ο δραστήριος Σύλλογος Γυναικών Τσαριτσάνης και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της ιστορικής κωμόπολης.
Για μια ακόμη χρονιά, άξιες «οικοδέσποινες» αποδείχθηκαν οι γυναίκες – μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης, που οργάνωσαν μια εξαιρετική παραδοσιακή βραδιά, που είχε από όλα, σαφώς αναβαθμισμένη(μετείχαν και χορευτικά από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια), και που ήδη έχει γίνει θεσμός για τα πολιτιστικά και κοινωνικά «δρώμενα» του Συλλόγου Γυναικών και της ιστορικής κωμόπολης.
Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες είχαν τη ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δεκάδες γευστικές παραδοσιακές πίτες όλων των ειδών, που ετοίμασε με ιδιαίτερη φροντίδα …ο γυναικείος πληθυσμός της Τσαριτσάνης, αλλά και να χαρούν μια καλοκαιρινή φεγγαρόλουστη βραδιά, γεμάτη «χρώματα» παράδοσης και πολύ κέφι και χορό.
[wpg_thumb]
Αρχικά, εμφανίστηκαν τα παιδικά χορευτικά τμήματα του οικοδεσπότη Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης(με χοροδιδάσκαλο τον κ. Αθαν. Ζιώγα), και τα προσκεκλημένα παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από την Χαλκίδα, την Καρδίτσα, και την Κώμη Πτολεμαϊδας.
Τα χορευτικά παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της χώρας και καταχειροκροτήθηκαν με θέρμη από εκατοντάδες Τσαριτσανιώτες και επισκέπτες, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου της ιστορικής κωμόπολης. Ακολούθησε ένα αυθόρμητο δημοτικό-λαϊκό γλέντι, μια μουσικοχορευτική βραδιά(…που κράτησε έως τα ξημερώματα), με την γνωστή ερμηνεύτρια Έλλη και τον Βαγγέλη Πέγιο στο κλαρίνο, που ξεσήκωσαν τον κόσμο.
Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή του κόσμου στην Τσαριτσανιώτικη Γιορτή, που κατάφερε να προσελκύσει και εφέτος εκατοντάδες επισκέπτες και φίλους της παράδοσης από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας και του νομού Λάρισας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας κ. Τηλέμ. Γκαμπέτας, οι ιερείς των ενοριών της Τσαριτσάνης π. Αλέξανδρος Νεζεργιώτης και π. Γεώργιος Κοντονάσιος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Τσαριτσάνης κ. Αχιλλ. Μητσιμπόνας, ο πρόεδρος του Δικτύου συλλόγων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κώστας Σκριάπας, ο ταμίας του Δικτύου κ. Κώστας Φουρκιώτης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της επαρχίας Ελασσόνας, απόδημοι Τσαριτσανιώτες, κ.ά.

Add Comment