Αγοραστός – Πασχόπουλος για δημοπράτηση αστικής ανάπλασης στην Ελασσόνα

Έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το έργο «Περιβαλλοντική Αποκατάσταση – Διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων Ελασσόνας (παράπλευρα του Διοικητηρίου και στο Ο.Τ. Γ321)», προϋπολογισμού 547.350,00 €

Στη διαδικασία της υλοποίησης μπαίνει μια σημαντική περιβαλλοντική ανάπλαση για την Ελασσόνα. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης στο ενταγμένο έργο του Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας : «Περιβαλλοντική Αποκατάσταση – Διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων Ελασσόνας (παράπλευρα του Διοικητηρίου και στο Ο.Τ. Γ321)», προϋπολογισμού 547.350,00 € (με ΦΠΑ).
Η πράξη αφορά σε εργασίες για την περιβαλλοντική αποκατάσταση και διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου πλησίον του Διοικητηρίου καθώς και του κοινόχρηστου χώρου στο Ο.Τ.Γ.321 στην πόλη της Ελασσόνας.
Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στο οποίο με την ολοκλήρωση των εργασιών αναβαθμίζονται δύο χώροι συνολικής έκτασης 8 στρεμμάτων, που σήμερα είναι τελείως υποβαθμισμένοι. Στόχος της παρέμβασης αυτής είναι να προασπίσουμε το περιβάλλον δημιουργώντας χώρους αισθητικά ομοιογενείς και φιλικούς για τους πολίτες».
Απ’ την πλευρά του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Πασχόπουλος δήλωσε: Η υλοποίηση του έργου αυτού σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες υποδομές, θα δώσει νέα πνοή στην νότια πλευρά της πόλης της Ελασσόνας. Η συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου μας έχει οδηγήσει στην υλοποίηση πολλών έργων μέχρι σήμερα και ευελπιστούμε όπως συνεχιστεί με την προώθηση ένταξης νέων δράσεων σε χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, με μοναδικό σκοπό την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας».
Ο κοινόχρηστος χώρος παραπλεύρως του Διοικητηρίου βρίσκεται εντός του κέντρου του πολεοδομικού ιστού της Ελασσόνας και πρόκειται για ανισόπεδη έκταση επιφάνειας 1.920 τ.μ. ακανόνιστου σχήματος που βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της πόλης και απέχει λίγα μόλις μέτρα από την κεντρική πλατεία Ελευθερίας και η ανατολική του πλευρά ορίζεται από το χώρο του Διοικητηρίου, του δημοτικού parking, και του δικαστηρίου.
Ο κοινόχρηστος χώρος του Ο.Τ. Γ321 περικλείεται από τις οδούς Κανάρη και Ανθεμίου και των αυτών κάθετων πεζοδρόμων εντός του πολεοδομικού ιστού της Ελασσόνας. Πρόκειται για επίπεδη έκταση επιφάνειας 6.100 τ.μ. μαζί με τους παράπλευρους πεζοδρόμους.
Ο εργασίες που θα γίνουν αφορούν σε:
– Χωματουργικές εργασίες (εκσκαφές, τοποθέτηση κηποχώματος, επιχώσεις κλπ)
– Εργασίες τεχνικών έργων (κράσπεδα, ξύλινες κατασκευές, κάδοι απορριμμάτων κλπ)
– Εργασίες επιστρώσεων (βοτσαλόπλακες, μάρμαρα, ξύλινες επιφάνειες κλπ)
– Εργασίες πρασίνου (χλοοτάπητας, δίκτυο άρδευσης, δένδρα, θάμνοι κλπ)

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού Διαγωνισμού από το Δήμο Ελασσόνας, που είναι ο Δικαιούχος και Φορέας υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 29/03/2012.

Add Comment