Φοιτητές Γεωπονικού Πανεπιστημίου σε αμπελώνες Τυρνάβου

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε οπωρώνες – αμπελώνες της περιοχής Τυρνάβου πραγματοποίησαν φοιτητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους κ. Σταύρο Δέμα και Πέτρο Ρούσσο
Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν  από τους Γεωπόνους της Δ/νσης Αγρ. Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας  κ. Φίλιππο Μάντζαρη Δενδροκομίας , Αμπελουργίας Κώστα Γαλάνη, τον τμηματάρχη του Τμήματος Αγρ. Οικονομίας Τυρνάβου  κ. Γιάννη Καραΐσκο και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας  κ.  Θεόδωρο Κατσή,  για τις υφιστάμενες ποικιλίες, την τεχνική καλλιέργειάς των και την δυναμικότητα και σημασία αυτών στην τοπική και όχι μόνο οικονομία.
Καθηγητές και φοιτητές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους τόσο προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ.  Αγοραστό όσο και προς  την Αντιπεριφερειάρχη  Λάρισας  κ. Ρένα Καραλαριώτου για την πρόθυμη συνεργασία τους και για τις άριστες εντυπώσεις εντατικής και σύγχρονης εκμετάλλευσης καλλιεργειών που αποκόμισαν.

 

Θέμα: «  Πρόγραμμα Ελέγχου Γεωργικών Μηχανημάτων»

Μετά την ένταξη του Τμήματος Εκμηχάνισης Γεωργίας και Εξηλεκτρισμού (της πρώην Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων) στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους αγρότες για το πρόγραμμα ελέγχου των γεωργικών μηχανημάτων.
Πιο συγκεκριμένα,  αφού προηγηθεί σχετική αίτησή τους (στα γραφεία της Αγρ. Οικονομίας στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου 169 και Κουτσούμπα), και επικοινωνία με τους αρμόδιους υπαλλήλους, ο έλεγχος θα γίνεται ως εξής:
Για τους εισαγωγείς κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από 10:00 έως 13:00 (στο χώρο όπου βρίσκονται τα οχήματά τους, κατόπιν συννενόησης)
Για τους αγρότες κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, στον προαύλιο χώρο της πρώην Δ.Ε.Β. (Φαρσάλων 148). Όσον αφορά στους αγρότες εκτός Λάρισας και για τους οποίους ο έλεγχος θα γίνεται στον τόπο διαμονής τους, θα απευθύνονται στους αρμόδιους υπαλλήλους κ. Κων. Κριτούλη και Φρειδερίκη Σαμαρά στα τηλ. 2413 511-124, 2413 511-128 και 2413 511-152
Οι εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίων γεωργικών μηχανημάτων για τον Ιούνιο, θα διεξαχθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Στη Λάρισα, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στον χώρο της Αβερώφειου Σχολής
Στα Φάρσαλα, την Τρίτη 7 Ιουνίου, στον χώρο του ΤΟΕΒ Ενιπέα Φαρσάλων
Στην Ελασσόνα, την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στο γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης και
Στον Τύρναβο, την Παρασκευή 10 Ιουνίου, στον ΤΟΕΒ Τυρνάβου.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην αρμόδια τμηματάρχη κ. Νικολέττα Μπότη, στο τηλ. 2413 511-148.

 

Θέμα: «  Καθορισμός ωραρίου λειτουργίας διεύθυνσης Μεταφορών»

Στον καθορισμό του τρόπου λειτουργίας της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προχώρησε χθες με σχετική της απόφαση η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Πιο συγκεκριμένα, από 1η Ιουνίου το κοινό θα εξυπηρετείται ως εξής:
1) Aπό Δευτέρα έως και Πέμπτη κανονικά και για όλες τις αρμοδιότητες της υπηρεσίας
2) Tην Παρασκευή θα λειτουργούν κανονικά το τμήμα του ΚΤΕΟ για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων και το Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου για την αποστολή και την παραλαβή των αφαιρεθέντων στοιχείων κυκλοφορίας.
Επίσης, την Παρασκευή κανονικά θα εκδίδονται οι κάρτες στάθμευσης για τα άτομα με αναπηρία,  ενώ παράλληλα θα πραγματοποιούνται οι προγραμματισμένες εξετάσεις για την απόκτηση των πιστοποιητικών επαγγελματικής επάρκειας, πιστοποιητικών επαγγελματικής ικανότητας, πιστοποιητικών για την οδήγηση οχημάτων που μεταφέρουν επικίνδυνα εμπορεύματα και των ειδικών αδειών επιβατικών δημόσιας χρήσης.

Η αντιπεριφερειάρχης προχώρησε στην παραπάνω απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι με τις νέες ρυθμίσεις αφενός δεν θα προκληθούν προβλήματα στη λειτουργία της Διεύθυνσης Μεταφορών κι Επικοινωνιών και την εξυπηρέτηση των πολιτών κι αφετέρου θα διευκολυνθεί η εσωτερική οργάνωση της υπηρεσίας (τακτοποίηση αρχείου οχημάτων, τακτοποίηση αρχείου αδειών οδήγησης, αρχειοθέτηση των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης οχημάτων).
Το μέτρο πάντως έχει πιλοτικό χαρακτήρα και η συνέχειά του θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα συνεισφέρει πρώτα απ΄όλα στην εξυπηρέτηση των πολιτών και την  εύρρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Add Comment