Εκδήλωση στη Λάρισα για τη βία κατά των γυναικών

«Εκδήλωση της Π.Ε. Λάρισας κατά της βίας στις γυναίκες, με την παρουσία της υφυπουργού Εσωτερικών κ. Θ. Τζάκρη»

Εκδήλωση με θέμα «Δράσεις για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών στη σύγχρονη κοινωνία» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαϊου και ώρα 18.30 στο ξενοδοχείο «Διβάνη» της Λάρισας.
Η εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχει η υφυπουργός Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Θεοδώρα Τζάκρη, συνδιοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Κέντρο Εφαρμοσμένης Έρευνας και Ανάπτυξης «Μήτις» Μ.Κ.Ο., με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού και  της αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένας Καραλαριώτου.
Η εκδήλωση έχει ως σκοπό να αναδείξει με ουσιαστικό τρόπο το ιδιαίτερα ευαίσθητο ζήτημα της βίας κατά των γυναικών, που αποτελεί μία μάστιγα ακόμη και για τις σύγχρονες «πολιτισμένες» κοινωνίες.
Παράλληλα, θα γίνει εκτενής αναφορά στις πολιτικές και τις δομές που στηρίζουν τις γυναίκες – θύματα της βίας, αλλά και στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε αφενός  να προστατευθούν και όχι να «θυματοποιηθούν» οι γυναίκες που υφίστανται τη βία κι αφετέρου να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινή γνώμη ώστε να αποτρέπονται ανάλογες συμπεριφορές.

Add Comment