Νασιώκας: Να δοθεί παράταση καταβολής εισφορών ΟΓΑ

Το θέμα της παράτασης πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών κύριας ασφάλισης του ΟΓΑ φέρνει με ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Έκτορας Νασιώκας.
Ο Λαρισαίος βουλευτής στην ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρισκόμαστε, είναι πολλοί αγρότες, που αδυνατούν να καταβάλλουν στον ασφαλιστικό τους φορέα, τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, τις εισφορές που τους αναλογούν, ούτως ώστε να έχουν την δυνατότητα να πάρουν σύνταξη και να έχουν περίθαλψη.
Ο ΟΓΑ, τον Νοέμβριο του 2010, με απόφαση του Διοικητή του, είχε δώσει εικοσαήμερη παράταση, επειδή πολλοί ασφαλισμένοι του δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και τις επιπτώσεις που είχε στο αγροτικό εισόδημα.»
«Με δεδομένη την σημερινή ακόμη δυσκολότερη οικονομική συγκυρία», καταλήγει στην ερώτησή του ο κ. Νασιώκας, «ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί, αν προτίθενται να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να δοθεί παράταση στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών στον ΟΓΑ;»

Add Comment