Βασ. Κικίλιας: «Να γίνει μοντέλο ανάπτυξης η Ελασσόνα»

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

Μηνύματα για να γίνει «μοντέλο ανάπτυξης η Ελασσόνα, που διαθέτει σοβαρά συγκριτικά πλεονεκτήματα», αλλά και προσκλητήριο συσπείρωσης γύρω από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας «κατέθεσε» ο βουλευτής Α΄ Αθηνών και εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. κ. Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου, στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Επαρχίας Ελασσόνας στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» της Ελασσόνας.
Μέσα σε ατμόσφαιρα ενθουσιασμού, δεκάδες μέλη και φίλοι του κόμματος υποδέχθηκαν τον κ. Β. Κικίλια. Από το μεσημέρι του Σαββάτου, ο ίδιος ακολούθησε ένα γεμάτο πρόγραμμα, που περιελάμβανε:
Επίσκεψη και συνάντηση με τον σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα(με ξενάγηση στην Ι. Μονή Παναγίας Ολυμπιώτισσας και στο Μουσείο της), συνάντηση με τα μέλη της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας, συνάντηση με την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας, με παραγωγούς και κτηνοτρόφους. Ακόμη, έτυχε θερμής υποδοχής στο Δημαρχείο Ελασσόνας από τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου και τους συνεργάτες του, ενώ ακολούθησαν συναντήσεις με τους τυροκόμους επιχειρηματίες κ.κ. Νικ. Μπίζιο και Δημ. Έξαρχο, κ.ά.
«Καλωσόρισμα» στο προβεβλημένο στέλεχος της Ν.Δ. έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας κ. Δημ. Δριστέλας που, χαρακτηριστικά, τόνισε: «Η ιατρική, εφόδιο στη ζωή του. Ο αθλητισμός, μεγάλη του αγάπη. Η πολιτική, μια πρόκληση για τον ίδιο. Ένας άνθρωπος με ευαισθησία και περίσσιο χαμόγελο. Φίλε Βασίλη καλωσόρισες».
[wpg_thumb]
«Σταχυολογώντας» από την μεστή ομιλία του κ. Κικίλια:
«Η περιφέρεια της Ελασσόνας, αυτός ο όμορφος τόπος, αποτελεί η ίδια συγκριτικό πλεονέκτημα.
Ο δημόσιος λειτουργός είναι αυτός που θα πρέπει να είναι στην υπηρεσία των συμπολιτών του.
Αυτό που χάθηκε, ο πυρήνας και η έννοια της πολιτικής χάθηκε, η οικογένεια χάθηκε.
Την φιλοσοφία της νοικοκυράς, που φροντίζει το σπίτι της και ξοδεύει λιγότερα από όσα εισπράττει το σπιτικό της, δεν την ενστερνίστηκαν οι υπουργοί οικονομικών. Ρέποντες στον λαϊκισμό, «να δώσουμε, να κοροϊδεύουμε τον κόσμο», σχέση συναλλαγής, χάθηκε η σχέση πολιτικής. Πτώχευσε το Ελληνικό κράτος.
Το παράδειγμα πρέπει να είναι η περιοχή της Ελασσόνας, με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Με ανάπτυξη θρησκευτικού τουρισμού, με την παραγωγή, με την κτηνοτροφία, με την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, με πλούσια ιστορία, με συγχρηματοδοτούμενα έργα, με κληρονομιά από το κράτος, με Σχολή Γαλακτοκομίας, και άλλα πολλά.
Η επαρχία Ελασσόνας έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, να γίνει το οικονομικό μοντέλο της χώρας.
Εάν το προϊόν σας είναι ποιοτικά καλύτερο και πιστεύετε στις δυνάμεις σας, δεν έχετε να φοβηθείτε κανέναν. Οφείλουμε να αναδείξουμε το προϊόν μας. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα στην Ελασσόνα είναι εμφανή. Ο θρησκευτικός τουρισμός πρέπει να απλωθεί, σε μια εποχή που γενικότερα ο τουρισμός «πηγαίνει σφαίρα» για την χώρα μας. Καιρός είναι ο Όλυμπος να αναπτύσσεται και από τη δική σας πλευρά. Εδώ υπάρχει αγάπη. Η περιοχή σας έχει όμορφους ζεστούς ανθρώπους με όρεξη.
Μοντέλο ανάπτυξης η Ελασσόνα. Παραγωγή, κτηνοτροφία, συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στη μείωση της φορολογίας, στη μείωση των δαπανών του κράτους, στις στοχευμένες παρεμβάσεις στο Δημόσιο, στις μεταρρυθμίσεις, στις επενδύσεις, στο να δημιουργηθούν δουλειές για τους νέους.
Τα νέα παιδιά αξίζουν πολύ καλύτερο μέλλον. Επιτυχημένοι έμποροι, κτηνοτρόφοι, επαγγελματίες, επιχειρηματίες.
Στον χώρο μας υπάρχει στελεχιακό δυναμικό και κέφι.
Την Ελλάδα παρακάτω την πάνε αυτοί που δούλεψαν όλα αυτά τα χρόνια. Η εμπειρία δεν αγοράζεται, κερδίζεται.
Το άνοιγμα μας είναι στην Ελληνική κοινωνία. Οι διαχωριστικές γραμμές δεν υπάρχουν, όπως υπήρχαν στο παρελθόν.
Υπήρξαν και πολιτικές συμπεριφορές που πίκραναν. Κοιτάμε μπροστά και εργαζόμαστε. Να βάλετε όλοι πλάτη».

Ξεχωριστές στιγμές συγκίνησης και μνήμης στην βράβευση, από πλευράς ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας, όλων όσων διετέλεσαν πρόεδροι της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας από την ίδρυση της, το 1974 και είναι:
Μπαξεβανάκης Φώτιος(αποθανών), Γεωργιάδης Γεώργιος(αποθανών), Ιωαννίδης Ανέστης, Σιδηρόπουλος Θεόδωρος, Βαρνάς Βασίλειος, Γκρούμτσιας Γεώργιος, Καραγκόγκος Φώτιος, Κοφινάς Γεώργιος, Αυγουστής Γεώργιος(αποθανών), Ευαγγέλου Δημήτριος(αποθανών), Μπλάντας Αντώνιος(αποθανών).

Στην εκδήλωση της ΔΗΜΤΟ Ν.Δ. Ελασσόνας έδωσαν το «παρών»:

Οι βουλευτές της Ν.Δ. κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρ. Κέλλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Δημ. Παπαδημόπουλος και Αθαν. Παιδής, η εντεταλμένη σύμβουλος της Περιφέρειας – πρ. έπαρχος κ. Μαρία Μαμάρα, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου Ελασσόνας κ. Αντ. Μπίσμπας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρ. βουλευτές κ.κ. Ιωάν. Παπαδημόπουλος και Ελευθ. Κυριακού, σύσσωμη η Νομαρχιακή Λάρισας με επικεφαλής τον πρόεδρο της κ. Καπετάνο, η ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας με τον πρόεδρο της κ. Δ. Δριστέλα, οι ΔΗΜΤΟ του Ν. Λάρισας, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Ελένη Αξιόγλου, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Χρ. Καραγιάννης, οι πολιτευτές κ.κ. Στέλλα Μπίζιου, Αικατ. Ζαχείλα, Καραβάνας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Δημ. Αδάμ, οι πρ. πρόεδροι της Νομαρχιακής Ν.Δ. Λάρισας κ.κ. Β. Μπατζηλιώτης και Δ. Παπαλέξης, συνδικαλιστές, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ και του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων κ. Μιχ. Λάππας, συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί του χώρου, παραγωγικές τάξεις και φορείς, κ.ά.

Add Comment