Χορός Ένωσης Ποντίων: Ποντιακές λύρες, νταούλια και…το κλαρίνο πήραν φωτιά!

ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
του Γιάννη Μουκίδη

Στους ρυθμούς της Ποντιακής λύρας και του νταουλιού, αλλά… και του κλαρίνου «αντάμωσαν» πρόσφατα δεκάδες Πόντιοι και φίλοι τους από την ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Ελασσόνας και όχι μόνο που έδωσαν βροντερό «παρών» στην ετήσια χοροεσπερίδα της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας και κατέκλυσαν την σάλα του κέντρου «Φαντασία» της Ελασσόνας.
Ο Πόντιος γνωστός ερμηνευτής και λυράρης Τάσος Καζαντζίδης με τους συνεργάτες του, ο Ελασσονίτης λυράρης Θοδωρής Κυριλλίδης και το κλαρίνο του Βαγγέλη Πέγιου ξεσήκωσαν για τα καλά τον κόσμο, σε μια βραδιά γεμάτη Ποντιακή παράδοση και όχι μόνο.
Οι χορευτικές ομάδες των τμημάτων της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας(με τη διδασκαλία της ακούραστης Σοφίας Κέλλογλου – Κυριλλίδου), που εμφανίστηκαν στην αρχή της βραδιάς, καταχειροκροτήθηκαν με θέρμη.
Ξεχωριστή συγκινητική στιγμή της ετήσιας καθιερωμένης εκδήλωσης η απονομή τιμητικής πλακέτας στον Θεόδωρο Γεωργιάδη, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας, για την πολύχρονη προσφορά του στη λειτουργία και στις δράσεις της Ένωσης.
Το ασταμάτητο Ποντιακό γλέντι κράτησε έως τις πολύ πρωινές ώρες, με τον κόσμο να διασκεδάζει και να το χαίρεται.
Άξιοι «οικοδεσπότες» της βραδιάς, η διοίκηση της Ένωσης Ποντίων Επαρχίας Ελασσόνας(ο πρόεδρος της Κώστας Νίκου με τους συνεργάτες του), που χάρισαν στους Πόντιους και όχι μόνο ακόμη μία εξαιρετική παραδοσιακή βραδιά.
[wpg_thumb]
Στην όμορφη βραδιά έδωσαν το «παρών»: ο βουλευτής Γιώργος Κατσιαντώνης, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων, σύλλογοι γειτονικών Νομών, κ.ά.

Add Comment