Κηδεύτηκε στην Ελασσόνα η μητέρα του αντιδημάρχου Διον. Μπαλούκα

ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΑΛΟΥΚΑ – ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
Του Γιάννη Μουκίδη

ΚΗΔΕΙΑ ΑΝΑΣΤ. ΜΠΑΛΟΥΚΑ (1) [800x600]

«Έφυγε» πρόσφατα η Ελασσονίτισσα Αναστασία Μπαλούκα, μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα. Η εκλιπούσα ήταν σύζυγος του γνωστού επιχειρηματία και παλαιού αυτοδιοικητικού της Ελασσόνας Θανάση Μπαλούκα, αλλά και μητέρα του αντιδημάρχου Ελασσόνας Διονύση Μπαλούκα.
Όπως ήταν φυσικό, ο θάνατος της προκάλεσε συγκίνηση και θλίψη, αφού ήταν ιδιαίτερα γνωστή και αγαπητή στην τοπική κοινωνία της Ελασσόνας, και όχι μόνο. Εξαιρετική σύζυγος και μητέρα, ανοιχτή με τον κόσμο, ευγενική και πρόσχαρη, βοήθησε αθόρυβα με τον σύζυγο της πολύ κόσμο, με πίστη στο Θεό. Εκκλησιαζόταν συχνά και είχε συνεχή παρουσία στα κοινωνικά «δρώμενα» της περιοχής και σε εκδηλώσεις.
Αφήνει πίσω τον σύζυγο της Θανάση, τα παιδιά της Διονύση, Αντώνη και Πόπη με τις οικογένειες τους, ενώ ευτύχησε να καμαρώσει και 6 εγγόνια.
[wpg_thumb]
Η κηδεία της Αναστασίας Μπαλούκα έγινε χθες Πέμπτη το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας. Συλλειτούργησαν οι αρχιμανδρίτες π. Χριστοφόρος Παπανικολάου(της Ι. Μονής Σπαρμού Ολύμπου) ως εκπρόσωπος του απουσιάζοντος μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος, π. Βησσαρίων Καραλάσκος(προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ναού) και οι ιερείς π. Νικόλαος Πνευματικός και π. Νεκτάριος Κοντός.
Χαρακτηριστικά τα λόγια παρηγοριάς του π. Βησσαρίωνος: «Έφυγε ένας δικός μας άνθρωπος. Μόλις, πριν λίγες ημέρες, στην πανήγυρη του Προφήτη Ηλία Ελασσόνας συνάντησα την μακαριστή αδελφή Αναστασία με τον σύζυγο της. Και τώρα την ξεπροβοδούμε όλοι εμείς. Κάπως έτσι είναι η πορεία του ανθρώπου, που έρχεται στη ζωή και φεύγει. Βεβαιότητα ότι ο Χριστός έτσι το θέλησε, να φύγει την καλύτερη στιγμή. Για κάθε άνθρωπο που φεύγει, υπάρχει η απουσία του στη γη αλλά η διαρκής και φωτεινή παρουσία του στον Ουρανό. Να πάρουμε τα καλά της μακαριστής Αναστασίας και παρηγοριά για τους δικούς της ανθρώπους, με ευχές από τον μητροπολίτη μας κ. Χαρίτωνα, που τον εκπροσωπεί ο π. Χριστοφόρος. Γλυκειά προσμονή για την κοινή Ανάσταση».
Δεν πέρασε απαρατήρητη η παρουσία στην Εξόδιο Ακολουθία του πρ. προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Απόστολου Κακλαμάνη, που ήρθε στην Ελασσόνα για να συμπαρασταθεί στην οικογένεια Μπαλούκα, αφού συνδέεται μαζί της με συγγενική σχέση(η κόρη της εκλιπούσας έχει παντρευτεί τον γιό του πρ. προέδρου της Βουλής).

Ανάμεσα στις παρουσίες: Ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Παπαδημόπουλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας Αντώνης Μπίσμπας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέας Βαρδακούλης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, οι πρ. δήμαρχοι Ελασσόνας Γιώργος Πασχόπουλος, Χρήστος Καραγιάννης, Πέτρος Χατζήνας, ο πρ. βουλευτής Γιάννης Παπαδημόπουλος, ο πρ. έπαρχος Ζήσης Γιώτσας, ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καριπίδης, επαγγελματίες της περιοχής, και πολύς κόσμος.
Στεφάνια από βουλευτές, τον δήμαρχο Ελασσόνας και φορείς της περιοχής.
Σε δήλωση του, ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου τονίζει:
«Στον παιδικό μου φίλο και αντιδήμαρχο Διονυση Μπαλούκα, καθώς και σε ολόκληρη την οικογένεια, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τον χαμό της μητέρας του. Καλό παράδεισο…».

Add Comment