Διεθνές μουσικοχορευτικό πανηγύρι “ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 2016”

ΦΩΤΟ - ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΩΝ [36]

Τις ετήσιες φεστιβαλικές εκδηλώσεις του με τίτλο »ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ 2016΄΄ 22ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ – ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ, διοργανώνει το Σάββατο και την Κυριακή
27 και 28 Αυγούστου 2016, στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου, που βρίσκεται στα όρια της Γαλανόβρυσης και του Στεφανόβουνου Ελασσόνας.

Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τη συνδιοργάνωση της Π.Ε. Λάρισας και την υποστήριξη του Δικτύου Καλλιτεχνών και επιστημόνων της Ελασσόνας.
Στις εκδηλώσεις θα λάβουν μέρος μουσικοχορευτικά συγκροτήματα από την από την Σενεγάλη (Ζουλού), το Κουρδιστάν και την Ελλάδα.
Ειδικότερα, συμμετέχουν τα συγκροτήματα των Φορέων:

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 Αυγούστου, ώρα 8.30 μ.μ.
-AΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΚΑΛΑΜΑ από την ΣΕΝΕΓΑΛΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ
-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
-Ο διεθνής Κούρδος βαρύτονος ΜΕΜΟΣ ΤΣΙΑΠΑΝ, με το σάζι του

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 Αυγούστου, ώρα 8.30 μ.μ.
-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΧΟΡΙΑΜΒΟΣ» ΛΑΡΙΣΑΣ
-ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΄΄ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ΄΄ ΝΑΟΥΣΑΣ
-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΘΥΛΑΚΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
-KENTΡO TEXNHΣ, ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Επίσης στις 27 και στις 28 Aυγούστου 2016, στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί και η 11η Εκθεση Αγροτικών, Κτηνοτροφικών Προϊόντων και Λαϊκής Τέχνης με τη συμμετοχή ντόπιων παραγωγών και καλλιτεχνών.
Την επιμέλεια και τον γενικό συντονισμό όλων των εκδηλώσεων έχει ο Πρόεδρος του Μουσείου Κ. Σαχινίδης, Δρ Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Πολιτικός Επιστήμων.

Το ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟ-ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ αποτελεί κυρίως ένα Αγροτικό Πολιτιστικό Πανηγύρι που έχει καθιερωθεί ως ένας από τους πλέον καταξιωμένους και σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της ευρύτερης περιοχής.
Το κύριο χαρακτηριστικό όμως των εκδηλώσεων ΄΄ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ΄΄ είναι η συμμετοχή και συνεργασία πολλών καλλιτεχνών και Επιστημόνων καθώς και πολλών ελληνικών και ξένων Πολιτιστικών Φορέων και συγκροτημάτων, που προέρχονται από διάφορες χώρες του κόσμου. Μέχρι σήμερα έχουν εμφανισθεί συγκροτήματα από: την ΑΙΓΥΠΤΟ, την ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,την AΙΘΙΟΠΙΑ, την ΑΛΒΑΝΙΑ, την ΑΡΜΕΝΙΑ, την ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, την ΓΕΩΡΓΙΑ, την ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, τις ΗΠΑ, την ΙΣΠΑΝΙΑ, την ΚΙΝΑ, την ΚΟΥΒΑ, τηνΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, τη ΝΟΤΙΟ ΑΦΡΙΚΗ, την ΟΥΓΓΑΡΙΑ,την ΟΥΚΡΑΝΙΑ, το ΠΕΡΟΥ, τη ΡΟΥΜΑΝΙΑ, τη ΡΩΣΙΑ (από το Dagistan, το Baskorstan, το Volgograndκαι την Αγ. Πετρούπολη), τη ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ, τη ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ, τη ΣΟΥΗΔΙΑ κ.ά.

Επίσης ένα άλλο χαρακτηριστικό των εκδηλώσεων ΄΄ΑΡΑΔΟΣΙΒΙΑ΄΄είναι ότι κάθε χρόνο αφιερώνονται σε σημαντικά πολιτισμικά και κοινωνικά ζητήματα γενικότερου διατοπικού και υπερεθνικού χαρακτήρα, που απασχολούν ευρύτερα την διεθνή και τοπική κοινωνία, με σκοπό να αναδειχθούν, μέσα από τους χορούς και τα τραγούδια, πτυχές σύγχρονων κοινωνικών και εθνικών προβλημάτων.

Add Comment