Σειρά συναντήσεων του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας με τα μέλη του

Σημαντικός ο ρόλος των Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών της Θεσσαλίας

Στα πλαίσια δραστηριοποίησης ,αλλά και συντονισμού των  δράσεων των Συλλόγων Μελών του  Δικτύου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων  Θεσσαλίας ,το ΔΣ του Δικτύου αποφάσισε τις κατ’ αρχήν συναντήσεις του με τα Ιδρυτικά Μέλη του Δικτύου ,κατά Νομό , με σκοπό να μην ταλαιπωρήσει τα Μέλη του  με μετακινήσεις ,προτιμώντας να μετακινηθεί το ίδιο στις πρωτεύουσες των Νομών της Θεσσαλίας .


Σημειώνεται ότι στις 2 Φεβρουαρίου 2011 ,έγιναν στη Λάρισα οι εκλογές ανάδειξης του πρώτου στην ιστορία ΔΣ των Εθελοντικών Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών της Θεσσαλίας ,με τη συμμετοχή όλων  των Ιδρυτικών Συλλόγων-Μελών , από τις οποίες εκλέχτηκε το πρώτο 11μελές ΔΣ ,με εκπροσώπους από όλους τους Νομούς της Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται και από το Καταστατικό του Δικτύου.

Για τον λόγο αυτό ,το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας ,μέσα σε καιρό πολλαπλής κρίσης,  επικεντρώνει την προσοχή του σε όλα  τα μεγάλα θέματα ,αλλά και τις προκλήσεις ,που απασχολούν τη Θεσσαλία και όχι μόνο ,πάνω στους βασικούς Πυλώνες δράσης του, που είναι το Περιβάλλον, ο Πολιτισμός ,η Κοινωνική Αλληλεγγύη και η Κοινωνική Οικονομία.
Το ΔΣ του Δικτύου σχεδιάζει να ενημερώσει τα Μέλη του πάνω στις εξελίξεις στο χώρο των Εθελοντικών Οργανώσεων ,που είναι ραγδαίες σε ότι αφορά τις Νομοθεσίες ,αλλά και τα δικαιώματα και τους πόρους που αφορούν την Κοινωνία των Πολιτών (ΕΚΤ)  ,να ακούσει  με ιδιαίτερη προσοχή τις ιδέες  και τις προτάσεις  ,σε ότι αφορά τη δράση και τις παρεμβάσεις του Δικτύου,να προχωρήσει στη διοργάνωση δράσεων  που να αναδεικνύουν την τεράστια ιστορία ,τον πολιτισμό ,το ονειρικό  περιβάλλον της Θεσσαλίας ,τα μοναδικά τοπικά προϊόντα ,έτσι ώστε αυτά να λειτουργήσουν και ως αναπτυξιακός μοχλός για την περιοχή και να μετατρέψουν τη Θεσσαλία σε αγαπημένο τόπο προορισμού και ακόμα, στην υλοποίηση δράσεων  Κοινωνικής Οικονομίας ,αφού αυτή μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τον 3ο Πυλώνα της Οικονομίας ,με τη δραστηριοποίηση  των Κοινωνικών Επιχειρήσεων και Συμπράξεων.

Πρόγραμμα συναντήσεων :
ΛΑΡΙΣΑ, ΤΡΙΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ,Σύλλογοι Ν. Λάρισας ώρα 18.00 –«ΦΡΟΥΡΙΟ»-Πλ. Αγ. Αχιλλείου(Τηλεφ. 2410-251555 )
ΤΡΙΚΑΛΑ,   ΠΕΜΠΤΗ 3/11/ 2011 ,Σύλλογοι Νομών Τρικάλων και Καρδίτσας
ώρα 18.00 ,Κτίριο ΕΚΚΕ-E-Trikala (οδός Καλαμπάκας 28-Ισόγειο) ,δίπλα από το 6ο ΚΑΠΗ Τρικάλων-Κεντρικός Δρόμος Τρικάλων –Καλαμπάκας-δεξιά).
(Στα Τρίκαλα προσκαλούνται και όλα τα Μέλη  από το Ν. Καρδίτσας)
ΒΟΛΟΣ ,   ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/11/ 2011 ,Σύλλογοι Ν. Μαγνησίας
ώρα 18.00 , Ξενοδοχείο «ΠΑΡΚ» (Ημιόροφος)
Σημειώνεται  ,επίσης ,ότι είναι επιθυμητή και η παρουσία εκπροσώπων Συλλόγων και Φορέων ,που δεν έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Δίκτυο ,αλλά επιθυμούν αν ενημερωθούν για το Δίκτυο ΜΚΟ Θεσσαλίας  και τις δράσεις του , έτσι ώστε αν επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτή τη μεγάλη και πρωτοποριακή ,για τα Ελληνικά δεδομένα, προσπάθεια, που μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο ,εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο όλες τις οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών της Θεσσαλίας .
Πληροφορίες:Κων. Σκριάπας  ,6974-881944 –Πρόεδρος Δικτύου  ( skriapask@gmail.com ) και  Κων/να  Σδραβοπούλου  – Γ.Γ.  -ΤΗΛΕΦ. 6973-018886 (consdra@hol.gr) .

Με Εκτίμηση και Σεβασμό
Για το Δ.Σ του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ. ΣΚΡΙΑΠΑΣ                                                    ΚΩΝ. ΣΔΡΑΒΟΠΟΥΛΟΥ
Οικονομολόγος –Σύμβουλος Ανάπτυξης              Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, MSc

Add Comment