Ευχές και μηνύματα στην Πρωτοχρονιά της Ελασσόνας

«Ομόνοια, αγάπη, ειρήνη, ελπίδα για το 2016»
Του Γιάννη Μουκίδη

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ (3) [800x600]

«Ομόνοια, αγάπη, ειρήνη, ελπίδα για το 2016. Όλα ξεκινούν από εμάς τους ίδιους και τις προσωπικές μας επιλογές για το Νέο Έτος». Αυτά υπογράμμισε με νόημα, ανάμεσα στα άλλα, ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων στην καθιερωμένη επίσημη και λαμπρή πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία για την 1η του Νέου Έτους, στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, και συλλειτούργησαν ο ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Δημητρίου(Βαλέτσικο) Τσαριτσάνης – αρχιμανδρίτης π. Ισαάκ Τσαπόγλου, ο προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού – αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος και ο διάκονος π. Γεώργ. Σαπουνάς, ενώ τις παρακολούθησαν οι αρχές και πολύς κόσμος.
Ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων, με αφορμή την έλευση του Νέου Χρόνου, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, έστειλε το δικά του μηνύματα: «Υπάρχει το ατελεύτητο, η αιωνιότητα. Ο άνθρωπος χώρισε τις περιόδους για να μπορεί να εξυπηρετείται. Δεν υπάρχουν χρόνια. Υπάρχει η αιωνιότητα. Μας δίδεται η ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την παρουσία μας σε αυτή την ζωή. Θέλουμε υγεία πνευματική και υγεία σωματική. Θέλουμε να έχουμε πάνω απ΄ όλα υγεία, υγεία της ψυχής. Θέλουμε ειρήνη. Ειρήνη που ξεκινάει πρώτα από εμάς τους ίδιους και στη συνέχεια μεταφέρεται στις οικογένειες μας, στην κοινωνία, στην πολιτεία. Θέλουμε αγάπη και ομόνοια στους ανθρώπους και να μην ξεχνούμε την ελπίδα για τον Νέο Χρόνο που άρχισε. Εύχομαι η Χάρη του Θεού να μας συνοδεύει».
Λίγο πριν, ο κ. Χαρίτων, πλαισιωμένος από τους κληρικούς, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιττα του Μητροπολιτικού Ναού, τηρώντας το έθιμο.
[wpg_thumb]
Μετά την Δοξολογία, άνοιξαν οι πόρτες στο Μητροπολιτικό Μέγαρο και συνεχίζοντας το έθιμο του προκατόχου του μακαριστού μητροπολίτη Ελασσώνος κυρού Βασιλείου(…είχε τα ονομαστήρια του την πρώτη μέρα του χρόνου), ο κ. Χαρίτων δέχθηκε ευχές για το Νέο Έτος από τις αρχές και τον κόσμο.
Στις εφετινές εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς παρευρέθηκαν:

Ο βουλευτής κ. Γεώργ. Κατσιαντώνης, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Διον. Μπαλούκας, Ευφροσύνη Καρκαβανίδου – Σκρέτα, Αστέρ. Στούπας, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ελασσόνας κ. Αναστ. Γκατζιούρας, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρώην βουλευτής κ. Ελευθ. Κυριακού, ο πρ. δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γεώργ. Πασχόπουλος, οι πρ. αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιωάν. Νάνος και Τηλέμ. Γκαμπέτας, η πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος Ελασσόνας κ. Ασπασία Χατζηβασίλη – Βαλιώτη, ο διοικητής του Α.Τ. Ελασσόνας κ. Πέτρος Μουταφίδης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ελασσόνας κ. Ελευθ. Μουλτσιάς,
διευθυντές υπηρεσιών, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πολύς κόσμος που γέμισε και φέτος την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, παρά τον «ήλιο με δόντια» και τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.
ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, υπογραμμίζει:
«Εύχομαι το 2016 να αποτελέσει ένα έτος ορόσημο στην σύγχρονη ιστορία της χώρας και να κατορθώσουμε να ξεπεράσουμε την πολυεπίπεδη κρίση που έχει διαλύσει τον οικογενειακό, κοινωνικό και οικονομικό ιστό της πατρίδας μας.
Να είναι το έτος όπου ο καθένας θα δει τα όνειρά του να μετατρέπονται από άψυχες ιδέες σε θαυμαστά επιτεύγματα και να ενεργοποιήσουμε όλα τα ψυχικά μας αποθέματα ώστε να στηρίξουμε τους κοινωνικά αδύναμους συμπολίτες μας που επλήγησαν περισσότερο τα δύσκολα χρόνια της κρίσης.
Θέλω να ελπίζω πως τη νέα χρονιά θα καταφέρουμε στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αποκτήσουμε τις αρμοδιότητες, τους πόρους και το προσωπικό που χρειαζόμαστε ώστε να μπορέσουμε να επιτελέσουμε την αποστολή για την οποία λάβαμε εντολή από τους συμπολίτες μας.
Εύχομαι σε όλους μια καλή και δημιουργική χρονιά, γεμάτη υγεία και ευτυχία στις καρδιές και στα σπιτικά όλων».

Add Comment