Γιορτάζονται τα Άγια Θεοφάνεια στην Επαρχία Ελασσόνας

Του Γιάννη Μουκίδη

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ - ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ – ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Με επισημότητα και θρησκευτική λαμπρότητα γιορτάζονται την Τετάρτη και στους Ιερούς Ναούς της ευρύτερης περιοχής της Ελασσόνας τα Άγια Θεοφάνεια.
Στο επίκεντρο, ο επίσημος εορτασμός στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, όπου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, χοροστατούντος του σεβασμ. μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος.
Στη συνέχεια, λίγο μετά τις 10.30 το πρωί, θα σχηματιστεί πομπή, με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελασσόνας, που θα κατευθυνθεί στη γέφυρα του ποταμού Ελασσονίτη, εκεί όπου θα γίνει η καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, με τη συμμετοχή στο έθιμο νεαρών κολυμβητών. Με την επιστροφή – παράδοση του Σταυρού, ο μητροπολίτης δωρίζει αναμνηστικό δώρο στον κολυμβητή – «νικητή» και η πομπή επανέρχεται στο Μητροπολιτικό Ναό, όπου γίνεται και η Απόλυση.
Χαρακτηριστική η φώτο από τον υπό βροχή εορτασμό των Θεοφανείων του 2014(…μόλις πριν δύο χρόνια):
Στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, ο μακαριστός μητροπολίτης Ελασσώνος κυρός Βασίλειος, έχοντας δίπλα του(με τα λευκά περιστέρια) τον τότε πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. και σημερινό μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα.

Add Comment